REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Siūloma aiškiau reglamentuoti mokinių pavėžėjimą į mokyklas. Tai numatančias Švietimo įstatymo pataisas Seimo posėdžių sekretoriate įregistravo Seimo Pirmininko pavaduotoja Virginija Baltraitienė.

REKLAMA
REKLAMA

Pagal dabar galiojantį Švietimo įstatymą, priešmokyklinio ugdymo grupių ir 1-8 klasių mokiniai, gyvenantys toliau kaip 3 kilometrai nuo mokyklos, privalo būti vežiojami į artimiausią atitinkamą savivaldybės ar kito steigėjo mokyklą mokykliniais autobusais ar kitu transportu, tuo tarpu pagal Transporto lengvatų įstatymą, jie gali būti vežami į mokyklą ar įstaigą iki 40 km ir atgal mokinio pažymėjime nurodytu maršrutu bet kokiu visuomeniniu transportu.

REKLAMA

Seimo narė siūlo atsisakyti Švietimo įstatymo nuostatos, kad "toliau kaip 3 kilometrai nuo mokyklos gyvenantys kaimo bendrojo lavinimo mokyklų priešmokyklinio ugdymo grupių ir 1-8 klasių mokiniai privalo būti vežiojami į artimiausią atitinkamą savivaldybės ar kito steigėjo mokyklą mokykliniais autobusais ar kitu transportu."

Pagal siūlomą projektą, "mokinys į atitinkamą ugdymo programą vykdančią mokyklą mokinio pažymėjime nurodytu maršrutu pavežamas visuomeniniu transportu Transporto lengvatų įstatymo nustatytą atstumą".

Priėmus siūlomą pataisą, būtų suvienodintos Švietimo įstatyme ir Transporto lengvatų įstatyme numatytos mokinių pavėžėjimo nuostatos, taip pat savivaldybėms būtų nustatytos aiškios mokinių pavėžėjimo finansavimo sąlygos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų