REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vakar Lietuvos futbolo rinktinė išvyko į Austriją, o rytoj su šios šalies nacionaline ekipa žais pasaulio čempionato atrankos rungtynes.

REKLAMA
REKLAMA

Prieš kelionę rinktinėje netrūko permainų. Į treniruočių stovyklą negalėjo atvykti du senbuviai. Lenkijoje, Baltstogės klube "Jagiellonia", žaidžiantis gynėjas Andrius Skerla susižeidė kirkšnį, o Graikijos Herakliono ekipos "Ergotelis" saugą Deividą Česnauskį sukaustė radikulitas.

REKLAMA

Bosas pasirinko klubą.

Per treniruočių stovyklą trečias rinktinės vartininkas Saulius Klevinskas iš Marijampolės "Sūduvos" susirgo gripu. Vietoj jo į Austriją išvyko kitas "Sūduvos" vartų sargas Armantas Vitkauskas.

Latvijos klubo Liepojos "Metalurgs" saugas Tomas Tamošauskas atsisakė padėti nacionalinei komandai dėl šeiminių aplinkybių - susirgo futbolininko dukra.

Rusijos pirmosios lygos Novosibirsko ekipos "Sibir" legionierius Mantas Savėnas antrą kartą iš eilės atsuko rinktinei nugarą.

REKLAMA
REKLAMA

"Artimiausiomis dienomis "Sibir" teks žaisti dvejas labai svarbias Rusijos I lygos čempionato rungtynes. Dėl šios priežasties ir nevažiavau į rinktinės stovyklą", - svetainei www.futbolas.lt savo apsisprendimą komentavo Bosu pravardžiuojamas futbolininkas. Prieš mėnesį "Sibir" saugas dėl tų pačių priežasčių neatvyko ir į mačą su Farerų Salomis.

M.Savėnas retai kada gaudavo pasireikšti Jose Couceiro vadovaujamoje rinktinėje. Aikštėje jis pasirodė tik trejose iš aštuonerių pasaulio čempionato atrankos rungtynių, tačiau nė per vienas jų nežaidė visų 90 minučių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Trys rinktinės futbolininkai - Arūnas Klimavičius, Saulius Mikoliūnas ir Kęstutis Ivaškevičius - liko Lietuvoje, nes dėl gautų geltonų kortelių yra priversti praleisti rytdienos mačą. Gynėjas A.Klimavičius iki sekmadienio palaikys formą treniruodamasis su

Panevėžio "Ekranu", o saugai S.Mikoliūnas ir K.Ivaškevičius - su Vilniaus "Vėtra". Vėliau, kai rinktinė grįš iš Austrijos, jie prisidės prie kitų futbolininkų ir rengsis trečiadienį Marijampolėje vyksiančiai dvikovai su serbais.

Praretėjusią saugų grandį sustiprino 33-ejų Tomas Ražanauskas iš "Vėtros". Į rinktinę jis grįžo po penkerių metų pertraukos.

REKLAMA

Varžovai rengiasi pakilimui

Dėl kritikos įsižeidę Lietuvos futbolininkai atsisako bendrauti su žiniasklaida. Tuo metu Austrijos rinktinės stovykloje - jokio nervingumo, žaidėjai gerai nusiteikę.

"Atmosfera rinktinėje nuostabi. Dvikovai su lietuviais rengiamės sklandžiai, visų nuotaika gera, priešingai nei prieš trejus metus, kai pralaimėjome Kosta Rikai, Venesuelai ir patekome į gilią duobę. Jaučiame, kad galime pakilti aukštai", - kalbėjo Austrijos rinktinės gynėjas Manuelis Ortlechneris.

Varžovų komandos treneriui Dietmarui Constantini kelia nerimo "Salzburg" klubo lyderio Marco Janko sveikata. Tačiau austrai tikisi, kad kojos skausmų kamuojamas puolėjas rytoj galės žaisti.

REKLAMA

Austrijos rinktinė stovyklaudama Kapfenberge į vieną treniruotę pasikvietė 90 neįgalių vaikų - dalijo jiems autografus, kartu fotografavosi.

Rungtynės vyks Insbruke, "Tivoli" stadione, kuriame telpa beveik 18 tūkst. žiūrovų. Iki vakarykštės dienos jau buvo parduota 14,5 tūkst. bilietų. Pirmą abiejų rinktinių dvikovą prieš metus Marijampolėje rezultatu 2:0 laimėjo lietuviai.

Rungtynes su austrai žais šie Lietuvos rinktinės futbolininkai:

Vartininkai: Žydrūnas Karčemarskas ("Dinamo", Rusija), Paulius Grybauskas ("Neftči", Azerbaidžanas), Armantas Vitkauskas ("Sūduva").

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Gynėjai: Ignas Dedura ("Spartak", Rusija), Vidas Alunderis (LASK, Austrija), Marius Stankevičius ("Sampdoria", Italija), Gediminas Paulauskas (Vilniaus "Vėtra"), Vaidas Slavickas ("Sūduva"), Tadas Kijanskas ("Vėtra"), Algis Jankauskas ("Vėtra").

Saugai: Deividas Šemberas (CSKA, Rusija), Linas Pilibaitis (ETO, Vengrija), Edgaras Česnauskis ("Moskva", Rusija), Darvydas Šernas ("Widzew", Lenkija), Mindaugas Panka ("Widzew", Lenkija), Mindaugas Kalonas ("Metalurg", Ukraina), Darius Miceika ("Metalurg", Ukraina), Vytautas Lukša ("MTZ-Ripo", Baltarusija), Tomas Ražanauskas ("Vėtra).

Puolėjai: Tomas Danilevičius ("Livorno", Italija), Valdas Trakys ("Ekranas").

Vilmantas REMEIKA

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų