REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Premjero Andriaus Kubiliaus teigimu, kitų metų valstybės biudžeto deficitas gali siekti 4,5 mlrd. litų.

REKLAMA
REKLAMA

„Šis laikotarpis toks, kad biudžeto formavimas yra pakankamai sudėtingas, nekelia kokio nors džiugesio. Tačiau ligšiolinis darbas mums leidžia pakankamai ramiai žiūrėt į kitus metus, tikintis sugebėsime išlaikyti stabilią situaciją“, – ketvirtadienį interviu Žinių radijui kalbėjo Premjeras.

REKLAMA

Anot jo, bus stengiamasi, kad kitų metų biudžeto deficitas nebūtų didesnis nei šiemet. Planuojama, kad šiemet valdžios sektoriaus biudžeto deficitas, pasak A. Kubiliaus, sieks 9,5 proc. nuo BVP.

„Kiek galima mažesnis deficitas leistų nepraskolinti Lietuvos. Tačiau norint tai pasiekti, reikia mažinti skirtumą tarp projektuojamų išlaidų ir pajamų 4,5 mlrd. litų. Tai tikrai daug“, – pripažino Vyriausybės vadovas.

Jo teigimu, labiausiai teks karpyti tas išlaidas, kurios pastaraisiais metais labiausiai išaugo.

REKLAMA
REKLAMA

„Ministerijų paprastąsias išlaidas ketinama mažinti 50 proc., bet iš to sutaupyti galima mažai. Socialinės išmokos labiausiai išaugusios, todėl nors ir skausminga, bet jas reikia mažinti“, – kalbėjo A. Kubilius.

Anot Premjero, biudžeto skyles kamšyti padėtų „Sodros“ įmokos didinimas 2 proc., iš kurio „teoriškai tikimasi gauti 400 mln. litų“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų