REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ketvirtadienį bus pasirašomas Lietuvos ir Rusijos vyriausybių susitarimas dėl bendradarbiavimo kovojant su Baltijos jūros teršimu nafta ir kitomis kenksmingomis medžiagomis.

REKLAMA
REKLAMA

Dokumentą Vilniuje pasirašys krašto apsaugos ministrė Rasa Juknevičienė ir Rusijos Federacijos transporto ir ryšių ministras Igoris Levitinas.

REKLAMA

Susitarimu Lietuvos ir Rusijos vyriausybės susitaria koordinuoti veiksmus ir imtis priemonių, padedančių išvengti taršos ir kovoti su ja, užkirsti kelią žalai, daromai Baltijos jūros aplinkai, ir užtikrinti pasaulio paveldo objekto - Kuršių nerijos - išsaugojimą.

Susitarime nustatomas Lietuvos ir Rusijos institucijų ir atsakingų tarnybų bendradarbiavimas reaguojant į taršos incidentus, nustatomos atsakomybės zonos Baltijos jūroje, kuriose jos turi imtis atitinkamų veiksmų.

REKLAMA
REKLAMA

Lietuvoje už teršimo nafta ir kitomis kenksmingomis medžiagomis incidentų likvidavimo darbus jūros rajone yra atsakingas nuo 2009 m. pradžios šią funkciją pradėjęs vykdyti Lietuvos kariuomenės Karinių jūrų pajėgų Jūrų gelbėjimo koordinavimo centras. Šis centras gali pasitelkti ir kitas valstybės institucijas.

Lietuvos ir Rusijos susitarimo dėl bendradarbiavimo kovojant su Baltijos jūros teršimu nafta ir kitomis kenksmingomis medžiagomis sudarymą lėmė UNESCO Pasaulio paveldo komiteto pateikti siūlymai Lietuvai ir Rusijai kuo skubiau nustatyti bendrą reagavimo į taršos incidentus Baltijos jūroje veiksmų planą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų