REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šiandien Panevėžio miesto savivaldybės administracijos direktorius Stasys Karčinskas Lietuvos verslo paramos agentūroje pasirašė 17,5 mln. Lt ES struktūrinių fondų paramos gavimo sutartį Panevėžio pramonės parkui kurti.

REKLAMA
REKLAMA

Siekdama įkurti mieste pramonės parką, Savivaldybė dirbo kelerius metus: įsigyta žemė, parengti detalieji planai ir techniniai projektai, pasirašytos statybos darbų ir paskolos sutartys. Parengiamųjų darbų vertė – 7,4 mln. Lt, iš jų 4,9 mln. Lt finansavo Savivaldybė,  2,5 mln. Lt – valstybė ir kiti šaltiniai.

REKLAMA

Ūkio ministerijos teigimu, tikro pramonės parko su aiškia vizija ir specializacija atsiradimas bus teigiamas postūmis ne tik Panevėžio, bet ir visos šalies pramonei, verslui ir mokslui. Panevėžio miesto savivaldybė pirmoji įvykdė ministerijos reikalavimus, pateikė parko viziją ir numatė jo specializaciją – aukštųjų technologijų sritį.

Gavus ES paramą, susisiekimo požiūriu strategiškai patogioje 35 ha teritorijoje šalia „Via Baltica“ automagistralės bus sukurta aukštųjų technologijų plėtrai tinkama infrastruktūra – tiesiamos gatvės, rengiami elektros, vandentiekio, nuotekų, lietaus kanalizacijos tinklai.

REKLAMA
REKLAMA

Planuojama, kad čia įsikurs elektronikos, mechatronikos ir elektrotechnikos įmonės, kursiančios didelę pridėtinę vertę turinčius produktus ir paslaugas. Parkas bus atviras vietos investuotojams, tačiau daugiau dėmesio ketinama skirti užsienio investicijoms pritraukti.

„Tai bene antrasis (po arenos) pagal savo finansinę vertę ir svarbą Savivaldybės projektas. Džiaugiuosi, kad jam atiduotas darbas ir skirtos išlaidos buvo ne veltui, sklandžiai bendradarbiauta su Ūkio ministerijos, Lietuvos verslo paramos agentūros specialistais. Tačiau labiausiai džiugina Panevėžiui aktuali perspektyva – čia įsikuriančiose įmonėse galės dirbti mūsų miesto gyventojai“, - sako Savivaldybės administracijos direktorius S.Karčinskas.

Pramonės parko statybos darbai bus pradėti jau šį mėnesį, jų pabaiga numatoma 2010 metų spalį. statybos darbus vykdys viešųjų pirkimų konkursą laimėjusi AB „Panevėžio keliai“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų