REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Jau turėjusių veikti kapinių Kauno rajone, Vainatrakyje, kontūrai kol kas matomi tik popieriuje bei kompiuterio ekrane. Iki šiol nėra aišku, nei kas jas įrengs, nei už kieno pinigus.

REKLAMA
REKLAMA

Trečiadienį Kauno miesto savivaldybės tarybos kolegijai Panevėžio architektai iš UAB "Panprojektas" pateikė Kauno miesto ir rajono kapinių Vainatrakio kaime techninio projekto priešprojektinius sprendinius. Architektai savo projekte numato, kad beveik 40 ha teritorijoje bus pastatytas kapinių priežiūros tarnybos pastatas, kolumbariumas, įrengti takai, privažiavimo keliai, apšvietimo tinklai, kiti reikalingi infrastruktūros įrenginiai. Projektuojama ir 500 vietų automobilių stovėjimo aikštelė. Kapavietės bus išdėstomos kvartalais. Tarp jų išvedžioti takai jungsis su pagrindine kapinių alėja.

REKLAMA

Krematoriumui statyti, anot projektuotojų, dabar turimo Vainatrakio kapinių ploto nepakaks. Krematoriumas būtų atsiradęs, jei kapinėms savivaldybė būtų įsigijusi bent 100 ha, tačiau ji savo ankstesnius planus pakoregavo ir nupirko iš sklypų savininkų tik 40 ha žemės.

Miesto meras Andrius Kupčinskas pažymėjo, kad miesto tarybos nariams teks apsispręsti, ar Vainatrakio kapinės bus įrenginėjamos už savivaldybės lėšas, ar bus bandoma pritraukti privatų investuotoją.

REKLAMA
REKLAMA

"Panprojekto" specialistai dar nesiryžo prognozuoti, kiek kainuos visas Vainatrakio kapinių įrengimas. Juolab jie nežino, kieno kaštais tai bus padaryta. Už projekto parengimą, kaip ir už žemę kapinėms, moka savivaldybė.

Savivaldybės administracijos direktorius Vygantas Gudėnas atkreipė kolegijos narių dėmesį, kad Vainatrakio kapinės vadinamos Kauno miesto ir rajono kapinėmis, bet kol kas Kauno rajono savivaldybė nepareiškė noro prisidėti prie kapinių įrengimo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų