REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ženklų, galinčių indikuoti globalinio ekonominio nuosmukio pabaigą, nėra itin daug, o dalis ekspertų teigia, kad nekilnojamo turto rinkos būklė ir varotojų išlaidos nėra patys geriausi rodikliai. Štai „Bloomberg“ ekspertas Matthew Lynnas teigia, kad sekso paslaugų pramonė yra pats geriausias rodiklis, nusakantis ekonomikos būklę.

REKLAMA
REKLAMA

Ekspertas mano, kad tradiciniai rodikliai sunkmečio laikotarpiu tradiciniai rodikliai yra visiškai bereikšmiai. Jis siūlo alternatyvų rodiklį ekonomikos būklei nustatyti – prostitučių kainas. Kalbėdamas apie itin didelį nuosmukį patyrusios Latvijos ekonominę padėtį, M. Lynnas teigia, kad sekso paslaugų pramonė yra pats geriausias globalinės prekybos indikatorius.

REKLAMA

„Tai labai lanksti sritis. Nėra jokių barjerų atvykstantiems žmonėms, o kaina yra labai lanksti. Ji gali kisti kas valandą, kas dieną. Ji nedelsiant jums suteikia informaciją apie paklausos būklę. Šiuo metu sistemoje nėra daug pinigų. Nėra daug grynųjų pinigų. O tai reiškia, kad ekonomika susiduria su sunkumais“ - teigia „Bloomberg“ analitikas.

Jis teigia, kad faktas, jog sekso paslaugų kainos nuo krizės pradžios nukrito beveik trečdaliu ir iki šiol nekyla, rodo, kad ekonomika vis dar išgyvena sunkmetį. Kai kainos už seksualinius malonumus ims kilti, ekonomika esą ims atsigauti.

Tiesa, dalis ekspertų abejoja tokiu savo kolegos pasiūlymu. Teigiama, kad sekso paslaugų pramonė daugumoje šalių negali būti geru ekonomikos būklės indikatoriumi vien dėl to, kad prostitucija šiose šalyse yra draudžiama, o pats verslas yra neskaidrus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų