REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Spalį „KultFlux“ kultūros platformoje tęsiasi kino vakarai, skirti metropoliams ir prasideda Archtalks diskusijos miesto tema.

REKLAMA
REKLAMA

KINAS

KADA: antradieniais (spalio 6 d., spalio 13 d. ir spalio 27 d.), 20 val.

KUR: KULTFLUX paviljone šalia Karaliaus Mindaugo tilto, krantinėje prie Lietuvos energetikos muziejaus

REKLAMA

„KultFlux“ kultūros platforma spalio mėnesįo antradienio vakarus kviečia jaukiai praleisti žiūrint paskutinius tris programos filmus. Kadangi per praėjusius tris mėnesius buvo plėtojamos įvairios miesto temos, tačiau nebuvo paliesta miesto statiškoji veido pusė – architektūra, tad pirmieji du filmai nagrinės būtent šį miesto aspektą: statinių reikšmę kadre bei architektūros indėlį į filmą.

Pirmasis spalio filmas - „Pramogų metas“, sukurtas prancūzų režisieriaus Jacques Tati, kuriame derindamas subtilų humorą su nerimu dėl miesto ateities, režisierius parodys galimą Paryžiaus gyventojų ir architektūros metamorfozę. Kitas filmas - „Praėjusiais metais Marienbade“ - taip pat garsaus bei novatoriško prancūzų režisieriaus Alain Resnais, panaikins tradicinę laiko sampratą ir pasitelkus senovinio dvaro interjerą ir eksterjerą papasakos veik siurrealistinę bei hipnotizuojančią istoriją.

REKLAMA
REKLAMA

„KultFlux“ kino programą atidarė filmas apie dvidešimto amžiaus pradžios metropolį, Berlyną, o uždarys - apie dvidešimt pirmojo amžiaus mega miestą Tokiją. Filmą, tokiu pačiu pavadinimu kaip ir miestas - „Tokyo!“, sudaro trys skirtingos kino novelės, sukurtos dviejų prancūzų režisierių, Michel Gondry ir Leos Carax, bei korėjiečio Joon-ho Bong. Chaotiška Japonijos sostinė filme vaizduojama, kaip ir dera vykusiai didmiesčio iliustracijai, iš neįtikėčiausių kampų, todėl visoms trims novelėms būdingas pasakiškumas bei fantastiškumas. Filmas pateikia žiūrovui nepamirštamą kinematografinį spektaklį, kurio veiksmo scena – Tokijas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

ARCHTALKS - TARPTAUTINĖ DISKUSIJA MIESTO TEMA

KADA: Ketvirtadienis, spalio 8 d., 18 val.

KUR: KULTFLUX paviljone šalia Karaliaus Mindaugo tilto, krantinėje prie Lietuvos energetikos muziejaus

Šią savaitę „KultFlux“ kultūros platforma tęsia urbanistinių diskusijų ciklą ARCHTALKS, pradėtą praeitą rudenį. Ketvirtadienį, spalio 8 d. kviečiame į diskusija apie Vilniui aktualias miesto problemas ir neformalias planavimo strategijas.

Monika Balint iš Budapešte veikiančios ZöFi (Zöld Fiatalok Egyesület - Vengrijos jaunieji žalieji) organizacijos kalbės apie miesto plėtrą socialinės atskirties rajone ir vykdomus projektus, kuriais bandoma plėtrą kiek subalansuoti. Magdolnos kvartalas 8-jame Budapešto rajone laikomas pačia skurdžiausia miesto erdve, kurioje gyvena apie 12 tūkstančių žmonių. Įgyvendinant Budapešto miesto plėtros planą, 2005 m. Magdolnos kvartale, kartu su dar dviem socialines, ekonomines ir aplinkosaugines problemas patiriančiais miesto kvartalais, buvo pradėta daugialypė rajono atgaivinimo programa. Kvartalas šiuo metu yra laikomas vienu įdomiausiu miesto atgaivinimo eksperimentu. Jis išskirtinis ir bendradarbiaujančių partnerių įvairove. Monika Balint kalbės apie ZöFi vykdomus projektus.

REKLAMA

Po pranešimo vyksiančioje diskusijoje dalyvaus Rūta Matonienė (Vilniaus miesto savivaldybė), Vita Petrušauskaitė (Etninių tyrimų institutas), Julija Reklaitė (VGTU), Jekaterina Lavrinec (Kritinio urbanizmo laboratorija) bei Julius Narkūnas (VGTU architektūros magistrantas).

Renginiai KultFlux platformoje yra nemokami.

Artimiausi renginiai KultFlux platformoje:

SPALIO 6 D. (ANTRADIENIS)

20:00 KINAS. Paryžius: neatpažįstama Prancūzijos sostinė

Režisieriaus Jacques Tati filmas „Playtime” (1967 m. 119 min.)

SPALIO 7 D. (TREČIADIENIS)

20:00 RIVERSIDE MAMBO SESSIONS su SalsaSisters mokykla ir DJ Weedska.

Mambo ir salsa stilių muzika, salsa šokiai.

REKLAMA

SPALIO 7 D. (TREČIADIENIS)

18:00 Laisvojo universiteto (LUNI Vilnius) diskusija.

Vaidotas Ilgius, Deimantė Žebrauskaitė. „Maisto banko“ inspiruotas eksperimentas „Valgyti už 4 Lt per dieną“

SPALIO 8 D. (KETVIRTADIENIS)

18:00 ARCHTALKS. Diskusija apie neformalias planavimo strategijas ir jų įtaką miesto planavimui.

Dalyvauja Monika Balint (Budapeštas, ZöFi organizacija), Rūta Matonienė (Vilniaus miesto savivaldybė), Julija Reklaitė (VGTU), Jekaterina Lavrinec (Kritinio urbanizmo laboratorija), Julius Narkūnas (VGTU Architektūros magistrantas).

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

SPALIO 8 D. (KETVIRTADIENIS)

20:00 "TARP" festivaliuose rodytų audiovizualinės poezijos filmų retrospektyva "Po(st)"

Daugiau poezijos: www.tarpfest.lt

KultFlux kultūros platforma - tai iniciatyva, kuria bandoma prisijungti prie diskusijos apie nykstančias ir besiniveliuojančias miesto viešąsias erdves ir bandyti atgaivinti krantinę, kadaise buvusią vienu didžiausių miesto traukos centrų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų