REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Įvyko I-asis Tarptautinis Bachata Festivalis

Šių metų rugsėjo 25 - 27 dienomis Tūkstantmetį švenčiančios Lietuvos ir Europos kultūros sostinėje 2009 - Vilniuje įvyko I-asis Tarptautinis Bachata Festivalis.

REKLAMA
REKLAMA

Renginyje apsilankė apie pusantro šimto Lotynų Amerikos šokių entuziastų iš JAV, Belgijos, Suomijos, Lenkijos, Latvijos, Italijos, Rusijos, Austrijos, UK ir, žinoma - Lietuvos.

REKLAMA

Tris dienas vykusių mokymų metu Rodney Rodchata Aquino iš San Francisco, Camille Yannantuono iš San Diego, JAV, Grégory Theunens, Fernanda Castillo Olivares iš Briuselio, Belgija, Sami Häggman ir Kairi Falkenberg iš Helsinkio, Suomija, Artur Zablotny ir Magda Liuzza iš Varšuvos, Riccardo Recanati iš Vroclavo, Lenkija, Mauricio Levy iš Londono, UK atvykę bei Giedrė ir Šarūnas Kondratai („Bachata Souls“), Viktorija Orlovaitė („Viktorijos šokių mokykla“), Natalija Kovaliova ; (Flamenco šokių studija „Solea“) ir Donatas Chlebinskas („Salsa Kaunas“) iš Kauno, Lietuva - Lotynų Amerikos šokių meistrai ir mokytojai vedė per 20 Bachata, Rueda de Bachata, Tango, Bachatango, Salsa Cubana, LA Salsa, Afro Rumba, Flamenco seminarų.

REKLAMA
REKLAMA

Ypatinga dovana festivalio svečiams tapo Hip Hop šokėjų grupės „J-Sisters“ iš Vilniaus, Lietuva pasirodymas bei pamoka, kurią vedė grupės vadovas ir Breakdance grupės „Invisible Soul“ narys Ženia Double-B (BB) - Jevgenij Tichonov.

Tris vakarus subtiliais ir aistringais Lotynų Amerikos muzikos ritmais festivalio svečius džiugino DJ Carlos Rosas iš Venesuelos ir DJ Late iš Suomijos. Dienomis Užupio Respublikoje įsikūrusios P. Vileišio pagrindinės mokyklos salėse vykusių šokių seminarų metu prakaitą lieję renginio svečiai nepristigo nei energijos, anei entuziazmo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA



Šokių kolektyvas „Vingis“ sveikina festivalio dalyvius

Puikiai pasirinktos erdvės: „Terrazza“ restorano, restorano „Belmontas“ bei pagrindinio renginio rėmėjo „Vila Valakampiai“ patalpose įsikūrusio restorano „Riviera“ jaukumas, elegancija ir savitumas ne tik puikiai reprezentavo Lietuvą užsienio svečiams, bet ir ypatingai džiugino šokėjų širdis- šokti vietos užteko visiems.

Vakarėlių metu vyko nuotaikingi Lietuvoje sparčiai populiarėjantys mėgėjų ir profesionalų „Jack n Jill“ konkursai (Jų metu dalyviai nežino nei ką šoks, nei su kuo, tad turi tiesiog puikią progą unikaliai improvizacijai).

REKLAMA

Išvykdami garsiausi šokių mokytojai iš JAV ir Europos neslėpė susižavėjimo Vilniaus senamiesčiu, lietuvių liaudies šokiais, bulvių patiekalais ir gražiomis moterimis, bei pažadėjo kitais metais ir vėl sugrįžti. Tad kaip ir pirmąkart, renginio organizatoriams – Giedrei Ievai ir Šarūnui Kondratams – neliko nieko kito, kaip pasižadėti, kad ir 2010 metais Tarptautinis Bachata Festivalis ir vėl vyks, ir vėl džiugins pasaulyje siaučiančiu latino virusu apkrėstuosius Lietuvoje.

Festivalio organizatorius kiek nustebino faktas, jog šokėjų iš užsienio dėmesys renginiui buvo ženkliai didesnis, nei tautiečių, kuriems didžiąja dalimi renginys buvo skirtas.

REKLAMA

„Matyt dar nesame subrendę mokytis „tarptautinėj erdvėj“, bent jau šioje siauroje srityje. Taip yra, žinoma, dėl įvairių priežasčių, tačiau patirties neturėjimas ir yra pretekstas startuoti, imtis iniciatyvos. Buvo baugoka, bet mes ryžomės. Ir padarėme. Išgirdom daug šiltų „ačiū“, tad reikia manyti, jog festivalis pavyko“ - sakė Giedrė Ieva ir pridėjo – „norėtųsi, kad daugiau rastųsi Lietuvoje tokių asmeninių iniciatyvų, kurios ne tik pristato Lietuvą pasaulinėje erdvėje, bet judina šalies ekonomiką, plečia tautiečių akiratį“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Renginio organizatoriai sako, kad pažvelgus atgal į tuos prabėgusius metus, pamatai, kad buvo labai nelengva: trūko tokio pobūdžio renginių organizavimo patirties, ne kartą teko nusivilti kolegų – kitų Lietuvoje įsikūrusių Lotynų Amerikos šokių mokyklų požiuriu ir nepagalba, reikėjo daugelio atsisakyti asmeninių poreikių ir norų, tiek dėl laiko, tiek dėl finansų stokos – viską vos prieš 9 mėnesius susikūrusi jauna šeima investavo į jų neplanuotą, bet labai lauktą „kūdikį“.

„Meilės, šokio ir džiaugsmo fiesta“ - taip Giedrė Ieva ir Šarūnas Kondratai vadina festivalį, įvykusį jų vienerių metų pažinties sukaktuvių dienomis.

REKLAMA

Lygiai prieš metus susitikę Giedrė ir Šarūnas per metus iki savojo „kūdikio“ gimimo - I-ojo Tarptautinio Bachata Festivalio Lietuvoje - daug spėjo nuveikti:  vos savaitę pažįstami jie jau šoko Tampere mieste vykusiame I – ajame Tarptautiniame Suomijos Bachata Festivalyje, po 100 dienų susituokė Laguna Beach, Kalifornijoje, pakeliui į Reno mieste, Nevada, JAV vykusią Reno Bachata Tarptautinę Konvenciją, po pusės metų atidarė savąją „Bachata Souls“ šokių studiją, po devynių buvimo kartu mėnesių atstovavo Lietuvą San Francisco Tarptautiniam  Bachata festivalyje.

„Panaši patirtis tiesiog sudėlioja viską „į savas lentynas“, supranti, kas yra draugai, su kuo tau pakeliui, su kuo bendrausi ir bendradarbiausi toliau“ – sako „Bachata Souls“, nuoširdžiai dėkodami visiems prie šventės prisidėjusiems: pagrindiniams ir svarbiausiems rėmėjams: „SK Dizainui“, „Vilai Valakampiai“ ir restoranui „Riviera“, rėmėjams: „Footlight“ šokių avalynei, Užupio Respublikai, P. Vileišio pagrindinei mokyklai, viešbučiams „Europa Royale“, „Grybo namai“, draugams: restoranams „Terrazza“ ir „Belmontas“, J. Gulbinienės įmonei, kolegoms: VGTU tautinių šokių kolektyvui „Vingis“, šokio teatrui „Aura“, „Viktorijos šokių mokyklai“, „Salsa Kaunas“, Flamenco šokių studijai „Solea“, Breakdance grupei „Invisible Soul“, Hip hop grupei „J-Sisters“, Savanorių centrui, talkinusiems „Bachata Souls“ studentams, bičiuliams ir draugams.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų