REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Generalinis prokuroras Algimantas Valantinas ir nužudytasis Kauno teisėjas Jonas Furmanavičius buvo bendrakursiai, tačiau nepalaikė jokių ryšių. Jis taip pat pripažino, kad vakar dienos įvykiai Kaune sudavė rimtą smūgį prokuratūrai.

REKLAMA
REKLAMA

A. Valantinas portalo Delfi konferencijoje teigė, kad kai jis tapo generaliniu prokuroru, su nužudytu teisėju bendrauti neteko nei darbo, nei asmeniniais reikalais.

REKLAMA

Skaitytojų paklaustas, ar nejaučia politinės atsakomybės dėl bylos, kuriame D. Kedys kaltina kelis asmenis, tarp jų žuvusį J. Furmanavičių, jo penkiametės dukros tvirkinimu, vilkinimo, generalinis prokuroras patvirtino, kad yra pradėtas tarnybinis patikrinimas dėl pareigūnų veiksmų. Tačiau jis pripažino, kad pedofilijos byloje buvo „daug trūkumų: ir kontaktų iš pasikreipusiųjų į prokurorus trūko, ir pan.“.

„Jei tai (atsistatydinimas – red.) išspręstų visas problemas teisėtvarkoje, aš pasitraukčiau, - teigė generalinis prokuroras. Jei kažkas objektyviai išsiaiškinęs pasakys, kad kažkas iš mano pusės buvo nepadaryta, tai sprendimas tada bus priimtas atitinkamas. Lygiai taip pat aš po objektyvaus išsiaiškinimo, spręsiu, kokių veiksmų imtis vertinant konkrečių prokurorų darbą.“

A. Valantinas nekomentavo jokių aplinkybių, susijusių su tyrimu. Generalinis prokuroras nei patvirtino, nei paneigė žiniasklaidoje pasirodžiusią informaciją, kad prie nužudytos Violetos Naruševičienės rasto ginklo nebuvo iššauta, o mikroautobusas nepriklausė nei D. Kedžiui, nei jo firmai.


REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų