REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Techstylism“ ir „Djscene“ seriją vibruos pats James Ruskin

Dar nespėjus atslūgti pirmojo vibruojančio vakarėlio teigiamoms emocijoms šį penktadienį, spalio 9 dieną, klube „Gravity“ įvyks antrasis „Techstylism“ ir „Djscene“ kuruojamas „Vibrator“ serijos renginys.

REKLAMA
REKLAMA

Šį kartą sostinės klubas vibruos nuo Daimon, Pagalvės dj setų bei Assassid gyvo pasirodymo. Iš Kauno kilęs vakarėlių naujokas yra tarsi burtininkas, skleidžiantis kerus įmantriai valdydamas tikrų, ne virtualių instrumentų orkestrą.

REKLAMA

Visgi esminiu „Vibrator“ muzikiniu šūviu į smilkinį bus pirmą kartą į Lietuvą atvykstantis techno muzikos klasikas James Ruskin! Šiuo metu vienu geriausių pasaulio techno didžėjų jį laiko Laurent Garnier bei Surgeon, o per dešimtį metų jo muziką į savo miksus traukė Chris Liebing, Ben Sims, Luke Slater, Oliver Ho, Marco Bailey ar net Miss Kittin. Galite neabejoti, kad tą naktį tai bus smagiausias vakarėlis mieste.

Groja ir klube „Cocoon”, ir festivalyje „Sonar“

Senų ir naujų techno didžėjų mėgstamas James Ruskin muziką pradėjo leisti 1997-aisiais.  Šiandien jis gali pasididžiuoti išleidęs per 30 singlų, remiksavęs Claude Young, Dave Clarke, Chris Liebing, o jo albumai – „Further Design“ ir „Into Submission“ yra laikomi tikra techno klasika.

REKLAMA
REKLAMA

Penktadienio „Vibrator“ didžėjus nuolat groja įvairiuose pasaulio taškuose ir yra dažnas svečias tokiuose „most wanted“ klubuose kaip Londono „Fabric“, Frankfurto „Cocoon“, Berlyno „Berghain“ ir bene garsiausiame pasaulyje techno muzikos klube Berlyno „Tresor“. Britui tikrai ne naujiena pasirodyti didelėms minioms reikšminguose festivaliuose:   Barselonos „Sonar“, Belgijos „I Love Techno“ bei olandų „Rock it Open Air“.

Nemažai svarbių įvykių per šiuos metus įvyko ir paties James Ruskin gyvenime. Jis įkūrė naują studiją, sukūrė šeimą ir 2008-aisiais netikėtai neteko geriausio savo draugo, brito įrašų kompanijos „Blueprint“ bendra-įkūrėjo Richard Polson. Apibendrindamas visus šiuos įvykius ir tarsi žengdamas didelį žingsnį į priekį savo muzikinėje evoliucijoje J. Ruskin praėjusių metų rudenį pristatė trečią solinį albumą „The Dash“. Jį išleido garsioji Vokietijos leidykla „Tresor“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Po ilgos pertraukos – išieškotas albumas

Iki „The Dash“ buvo septyneri metai tylos – paskutinis James albumas „Into Submission“ buvo išleistas dar 2001-aisiais. Nuo tada elektroninės muzikos scenoje įvyko labai daug pasikeitimų: kompiuteriai tapo įrašų studijomis, skaitmeninis formatas įvykdė perversmą, o riba tarp roko ir šokių muzikos liko vos įžiūrima.

„Visus šiuos metus nejaučiau jokio poreikio išleisti albumą“, – sako J. Ruskin. - Nenorėjau leisti albumo iš reikalo, tad tiesiog kūriau pavienius kūrinius, pertvarkiau savo studiją ir išbandžiau skirtingus darbo būdus. Buvo ilga pertrauka, nes nenorėjau daryti to paties, norėjau išbandyti naujas idėjas. „The Dash“, priešingai nei du ankstesnieji mano albumai, yra ramesnis, gilesnis ir melodingesnis. Jis ne toks galingas kaip ankstesni diskai. Mano tikslas buvo pabandyti nutiesti tiltą tarp muzikos klausymuisi ir muzikos, kurią savaitgalį norėčiau groti klube“, – pasakoja pirmą kartą į Vilnių atvykstantis britas.

Nors labai dažnai tokie atlikėjų ieškojimai ir „tiltų statymai“ nuvilia, James Ruskin ilgametė patirtis rodo, kad juo pasitikėti galima. Šiuos lūkesčius pateisino ir „The Dash“, sulaukęs daugybės teigiamų muzikos kritikų recenzijų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų