REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Siūloma neleisti Seimo nariams už parlamentinei veiklai skirtas lėšas pirkti kanceliarines prekes, važinėti taksi, mokytis užsienio kalbų, naudotis viešbučio paslaugomis.

REKLAMA
REKLAMA

Tokias nuostatas Seimo valdybai siūlo įteisinti darbą baigusi Seimo nario Algimanto Salamakino vadovaujama darbo grupė, sprendusi, kaip efektyviau panaudoti parlamentinei veiklai skirtas lėšas.

REKLAMA

"Manome, kad Seimo nariai gali įsigyti kanceliarinių prekių iš savo pinigų. Kadangi Seimo nariai gali nuomotis transportą savo veiklai, tai neturėtų naudoti parlamentinių lėšų taksi paslaugoms, kurios kartais labai brangiai atsieina, nes su taksi važinėjama ne tiktai Vilniaus miesto teritorijoje, bet ir už jo ribų.

Jeigu Seimo narys nori investuoti į save, į savo mokslą, savo švietimą, jis turi apsimokėti pats, nes tai nieko bendro neturi su jo parlamentine veikla. Siūlome atsisakyti viešbučio paslaugų apmokėjimo Lietuvos teritorijoje, nes Lietuva nėra didelė valstybė, ir parlamentaras visuomet po susitikimo su rinkėjais gali grįžti namo", - komentuodamas darbo grupės sprendimą Eltai sakė A. Salamakinas.

REKLAMA
REKLAMA

Jeigu būtų pritarta darbo grupės siūlymui, Seimo nariai iš parlamentinei veiklai skirtų lėšų negalėtų pirkti tokio inventoriaus kaip stalinės lempos ar virduliai, vaišinti svečių.

"Vyriausybės nutarimu Seimo narys galėjo maitinti svečius iš Lietuvos ir atvykstančius iš užsienio. Užsienio svečių maitinimą organizuoja Seimo kanceliarija, o maitinti svečius iš Lietuvos tikrai nereikalinga, todėl siūlome atsisakyti to", - sakė A. Salamakinas.

Darbo grupė siūlo parlamentinei veiklai skirtas lėšas naudoti transporto nuomai, eksploatavimui, benzinui, draudimui, Seimo nario biuro nuomai, ataskaitų spausdinimui, kad rinkėjai žinotų, ką Seimo narys nuveikė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pasak A. Salamakino, siūloma šias lėšas taip pat skirti skelbimams žiniasklaidoje, vizitinių kortelių spausdinimui, užuojautai ar pasveikinimui laikraštyje.

"Siūlome įpareigoti Seimo narius kas ketvirtį atsiskaityti savo apygardoje, kur jie išleido šitas lėšas. Parlamentarai informacijos priemonėje galėtų paskelbti, kur išleido parlamentinei veiklai skirtas lėšas", - sakė A. Salamakinas.

Jis nesiėmė atsakyti, ar bus mažinamos lėšos, skirtos parlamentinei veiklai, nes tai priklausys nuo Seimo sprendimo.

"Ar parlamentinės lėšos mažės, tai priklauso nuo Seimo. Keičiant Seimo statutą reikėtų 71 balso "už", - sakė A. Salamakinas.

REKLAMA

Šią savaitę Seimo Pirmininkė Irena Degutienė ketina įregistruoti Statuto pataisas, kuriose Seimo nariams skiriamas lėšas parlamentinei veiklai siūlys mažinti nuo 1,5 VMDU iki 1 VMDU.

A. Salamakino vadovaujamoje Seimo darbo grupėje dirbo parlamentarai Vida Marija Čigriejienė, Julius Dautartas ir Loreta Graužinienė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų