REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Švedijoje viešintis Premjeras Andrius Kubilius paprašė Švedijos finansų rinkų ministro Matso Odelio paraginti Švedijos bankus, kurių filialai yra didžiausi Lietuvos komercinių bankų rinkos dalyviai, teikti daugiau paskolų ir aktyviai dalyvauti Lietuvos Vyriausybės inicijuojamuose stambiuose projektuose.

REKLAMA
REKLAMA

Lietuvos ir Švedijos Premjerai sutarė, kad Vyriausybės turi įtikinti bankus, jog situacija pasaulio ir regiono finansų sektoriuje keičiasi ir ateina laikas atverti kreditinius išteklius.

REKLAMA

Pokalbyje su Švedijos Ministru Pirmininku Fredriku Reinfeltu  daugiausia dėmesio buvo skirta energetikos klausimams, situacijai regiono finansų rinkose. Premjerai pareiškė esą patenkinti tuo, kokiais tempais į priekį juda Švedijos - Baltijos valstybių energetinio tilto projektas, buvo konstatuota, kad pasirengimas kloti elektros kabelį Baltijos jūros dugnu iš Švedijos į Lietuvą vyksta nenukrypstant nuo grafiko. Premjeras A. Kubilius trumpai pristatė Švedijos kolegai baigiamą rengti naujos Visagino atominės elektrinės verslo planą ir pakvietė Švedijos kompanijas arba atskirai, arba sudarant konsorciumus dalyvauti strateginio VAE investuotojo tarptautiniame konkurse, kuris turėtų būti paskelbtas kitais metais.

REKLAMA
REKLAMA

Premjerai aptarė ir dabartinę ekonominę situaciją regione. Buvo konstatuota, kad ir Švedijai, ir Lietuvai iškyla panašių problemų, kurių svarbiausia - apribotas verslo finansavimas dėl to, kad komerciniai bankai laikosi atsargios kreditavimo politikos, mažiau rizikuoja. Lietuvos ir Švedijos Premjerai sutarė, kad Vyriausybės turi įtikinti bankus, jog situacija pasaulio ir regiono finansų sektoriuje keičiasi ir ateina laikas atverti kreditinius išteklius.

Pokalbio metu taip pat buvo konstatuota, kad daugėja ženklų, jog finansų sektorius pasaulyje ir abiejose šalyse atsigauna, ir atėjo metas aktyvesniam bankų vaidmeniui finansuojant konkrečius verslo ir valstybės projektus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Premjeras A. Kubilius Švedijoje vyksiančiame Baltijos regiono plėtros forume pristatė savąją regiono viziją.

Europos Sąjungai pirmininkaujanti Švedija šį forumą surengė Baltijos jūros regiono strategijai aptarti. Europos Komisijos parengtą strategiją šį mėnesį turėtų patvirtinti Europos Vadovų Taryba.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų