REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Seimo Pirmininkė Irena Degutienė artimiausiu metu apsispręs dėl kandidato į Vyriausiosios tarnybinės etikos komisijos (VTEK) narius, įvertinusi ne tik jo profesines savybes, bet ir požiūrį į moralę, garbę bei padorumą.

REKLAMA
REKLAMA

Pirmadienį Seimo vadovė, susitikusi su parlamentinių frakcijų į VTEK narius siūlomais kandidatais, domėjosi jų požiūriu į VTEK darbą, moralinėmis ir etinėmis nuostatomis.

REKLAMA

"VTEK priima sprendimus, kuriais įvertina valstybės tarnautojų, politikų ir pareigūnų veiklą. Todėl labai svarbu, kad šie sprendimai būtų nešališki ir nekeltų jokių abejonių, - sakė Seimo Pirmininkė I. Degutienė. - Tikiuosi, kad komisija bus ta institucija, kuri visiems valstybės tarnautojams primins apie jų duotą įsipareigojimą sąžiningai dirbti visuomenės labui ir laikytis aukščiausių tarnybinės etikos standartų".

REKLAMA
REKLAMA

Dėl kandidatūros į VTEK nario vietą Seimo Pirmininkė I. Degutienė apsispręs artimiausiu metu.

Aštuonios parlamentinės frakcijos į VTEK narius pasiūlė 10 kandidatų.

VTEK nariu gali būti skiriamas nepriekaištingos reputacijos aukštąjį universitetinį išsilavinimą turintis Lietuvos Respublikos pilietis. Po vieną VTEK narį Seimui teikia Prezidentas, Seimo Pirmininkas, Ministras Pirmininkas, Aukščiausiojo Teismo Pirmininkas ir Savivaldybių asociacijos prezidentas. Komisijos sudėtį tvirtina Seimas. Asmuo, paskirtas komisijos nariu, prieš pradėdamas eiti pareigas, prisiekia Lietuvos valstybei, o jo priesaiką priima Seimo Pirmininkas Seimo posėdyje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų