REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos ekonominės plėtros agentūra (LEPA) praneša rytoj, spalio 6-ąją, organizuojanti seminarą ,,Verslo plėtra Švedijoje: prekyba ir eksportas“. Seminare panoro dalyvauti daugiau nei 160 verslininkų.

REKLAMA
REKLAMA

„Švedija yra viena pagrindinių Lietuvos verslo partnerių, abiejų šalių prekyba yra plėtojama aktyviai ir bendros užsienio prekybos apimtys dinamiškai auga, tad būtina ją kuo geriau pažinti. Seminare bus pristatyta Švedijos pramonės sektorių apžvalga, kultūriniai skirtumai ir iššūkiai, Lietuvos – Švedijos verslo kontaktų tinklas, verslininkai dalinsis patirtimi“, - pasakoja LEPA generalinis direktorius Mantas Nocius.

REKLAMA

Renginyje  Švedijos pramonės sektorius apžvelgs ir su galimybėmis supažindins komercijos atašė šioje šalyje Sigitas Brazinskas, apie iššūkius ir kultūrinius skirtumus kalbės Švedijos generalinis garbės konsulas Ingmar Ingstad. Su Lietuvos – Švedijos verslo kontaktų tinklu supažindins Švedijos prekybos rūmų Lietuvoje pirmininkas Carl Berneheim, verslo patirtimi Švedijoje dalinsis UAB ,,Hrono fasadai” pardavimų direktorius Tomas Astrauskas, verslo patirtimi Lietuvoje - UAB „Rimi Lietuva“ vykdantysis direktorius Tony Holmberg.

2009 m. sausio-gegužės mėnesiais iš Lietuvos į Švediją eksportuota už 595,5 mln. litų, iš Švedijos importuota – už  457,2 mln. litų. Iš Švedijos į Lietuvą daugiausia importuota mašinų ir mechaninių įrenginių, elektros įrenginių, garso įrašymo ir atkūrimo aparatų, iš Lietuvos į Švediją – įvairių pramonės dirbinių. Švedai mūsų šalyje yra investavę už 5, 28 mlrd. litų (16,35 proc. visų tiesioginių užsienio investicijų).

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų