REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Spalio 15-18 dienomis į sostinę jau 22-ąjį kartą sugrįšta festivalis „Vilnius Jazz 2009“.

REKLAMA
REKLAMA

Vienintelis Lietuvoje šiuolaikinio džiazo ir improvizacinės muzikos festivalis „Vilnius Jazz“ sunkmečio sąlygomis be nuolaidų savo programos kokybei ir apimčiai tęsia įdomiausios savo propaguojamo žanro tautiečių bei užsienio meistrų kūrybos pristatymą.

REKLAMA

Šių metų festivalio programoje - intriguojantys modernaus džiazo pavyzdžiai iš Europos bei kitų žemynų, naujausi Vilniaus džiazo mokyklos atstovų kūrybiniai eksperimentai.  „Vilnius Jazz“ scenoje muzikuos ryškiausi Olandijos, Vengrijos, Australijos, Kanados, Latvijos, Lietuvos šiuolaikinio džiazo kūrėjai ir kylančios Didžiosios Britanijos, Švedijos, Indonezijos improvizacinės muzikos žvaigždės.

Reikšmingą akcentą festivaliui dovanos nacionalinė programa „Vilnius - Europos kultūros sostinė“.  Jos projektas ARTscape šį mėnesį pristato šiuolaikinį Vengrijos meną, todėl šia proga festivalyje viešės vengrų džiazo korifėjus Istvanas Grencso su savo grupe „Grencso Realtime Collective“.

REKLAMA
REKLAMA

Japoniškų eksperimentų mėgėjai šiemet išgirs itin stiprius ir savitus šios šalies menininkus - Yoriyuki Haradą, Naoji Kondo, Kazuhisą Uchihashi ir Tenko,- muzikantus gerai žinomus ne tik Japonijos, bet ir JAV, Europos improvizacinės muzikos sluoksniuose.



Tenko

Etapinių, pasieksiančių užsienio scenas premjerų pristatys Vilniaus džiazo meistrai.  Pirmą kartą „Vilnius Jazz“ rengia bendrą projektą su Londono džiazo festivaliu. Šio projekto iniciatorius - nauja sensacinga britų grupė trioVD, dėl kurios šiandien konkuruoja įtakingiausi džiazo prodiuseriai.  Britai su pasirodymo Vilniuje partneriais lietuviais - Liudu Mockūnu ir Marijumi Aleksa - prisistatys ir Londono džiazo festivalyje.  Tai - naujas „Vilnius Jazz“ žingsnis propaguojant lietuvių

džiazą pasaulyje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tarptautinę kompaniją „Vilnius Jazz“ scenai subūrė ir Kęstutis Vaiginis, rengiantis šia proga europinį koncertų turą.  O lietuviškas premjeras festivalyje užbaigs atgimęs džiazo korifėjų Vytauto Labučio, Eugenijaus Kanevičiaus ir Arkadijaus Gotesmano trio nauja programa.



Kęstutis Vaiginis

Tradiciškai į „Vilnius Jazz“ sceną kils ir jauniausia šalies džiazo kūrėjų karta.  Jau ketvirtus metus iš eilės dieninis festivalio koncertas sekmadienį bus skirtas džiazo konkurso „Vilnius Jazz Young Power“ finalui. „Grand Prix“ laimėtoją rinks ne tik konkurso žiuri, bet ir festivalio publika.

REKLAMA

Festivalis suves skirtingas šiuolaikinio džiazo kūrėjų kartas, toliau brandins vaisingas savo iniciatyvas.

Šiemet jau šeštą kartą bus įteiktas UAB „A Cappella“ įsteigtas prizas už nuopelnus Lietuvos džiazo kultūrai.

„Tiketa“ kasose su moksleivio ar studento pažymėjimu galima tik už 80 litų įsigyti abonementą į visus penkis „Vilnius Jazz“ koncertus Rusų dramos teatre.


REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų