REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Valstybinės aplinkos apsaugos inspekcijos pareigūnai sulaikė du brakonierius, vienas iš jų - neetatinis aplinkos apsaugos inspektorius.

REKLAMA
REKLAMA

Inspekcijos Gyvūnijos naudojimo kontrolės skyriaus pareigūnai brakonierius sučiupo tuo metu, kai atliko reidus prie Neries upės ir jos intakų. Ankstyvą rytą Elektrėnų savivaldybėje, prie Bražuolės upelio, užklupti piliečiai A. O. ir J. T. Jie draudžiamais duriamaisiais įrankiais - žeberklais - buvo nudūrę 6 šlakius.

REKLAMA

Įtartiną automobilį pastebėjusius ir pasalą surengusius pareigūnus pribloškė ne tik įžūlus vyrų brakonieriavimas, bet ir faktas, kad A. O. - neetatinis Vilniaus regiono aplinkos apsaugos departamento aplinkos apsaugos inspektorius. Jis dar bandė įtikinti pareigūnus vykdęs aplinkosaugos reidą.

Pažeidėjams gresia baudos iki 700 litų. Gamtai padaryta žala, kurią teks atlyginti brakonieriams, siekia 10 tūkst. 179 litų. A. O. suteikti neetatinio aplinkos apsaugos inspektoriaus bus panaikinti.

"Neskirstome pažeidėjų į "savus" ir "svetimus". Niekam nėra ir nebus taikomos jokios išimtys. Aplinkos ministerijos ar jai pavaldžių įstaigų pareigūnai už brakonieriavimą ar kitas neleistinas veiklas atsako lygiai taip pat, kaip ir paprasti piliečiai. Netgi griežčiau, nes tokiais atvejais jiems dar taikomos drausminės nuobaudos, galiausiai gali tekti netgi atsisveikinti su tarnyba", - teigia aplinkos ministras Gediminas Kazlauskas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų