REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Valstybinė mokesčių inspekcija prie Lietuvos Respublikos finansų ministerijos (toliau – VMI) primena, kad šiemet mokesčių mokėtojai žemės mokestį turi sumokėti iki lapkričio 2 dienos. Žemės savininkus jau turėjo pasiekti popierinės ar elektroninės žemės mokesčio deklaracijos.

REKLAMA
REKLAMA

Elektroninio deklaravimo sistemos (toliau – EDS) vartotojams deklaracijos pateiktos sistemoje (adresu http://deklaravimas.vmi.lt/). Popierinės deklaracijos išsiųstos tik tiems gyventojams, kurie nėra EDS vartotojai.

REKLAMA

„VMI, taupydama mokesčių mokėtojų laiką bei valstybės lėšas šiemet nesiuntė popierinių deklaracijų EDS vartotojams. Mokesčių mokėtojų patogumui visi duomenys apie jų turimus žemės sklypus ir apskaičiuotas mokėtinas žemės mokesčio sumas yra pateikiami EDS, net jei jie dar nėra užsiregistravę sistemoje. E. paslaugomis nesinaudojančius mokesčių mokėtojus jau turėjo pasiekti popierinės žemės mokesčio deklaracijos. Jų negavę, žemės savininkai turėtų kreiptis į savo gyvenamosios vietos teritorinį VMI skyrių, “ – sako VMI prie FM Paslaugų mokesčių mokėtojams departamento direktorė Stasė Aliukonytė – Šnirienė.

REKLAMA
REKLAMA

VMI primena, kad žemės mokesčio mokėtojas gauna vieną visų jo valdomų žemės plotų deklaraciją, o apskaičiuotą mokestį sumokėti gali vienu mokėjimu į Valstybinės mokesčių inspekcijos sąskaitą (LT24 7300 0101 1239 4300) šalies bankų bei pašto skyriuose, taip pat e. Būdu.

Daugiau informacijos žemės mokesčio klausimais galima gauti apsilankius VMI interneto svetainėje www.vmi.lt arba paskambinus trumpuoju Mokesčių informacijos centro telefonu 1882. Identifikavus mokesčių mokėtoją, Mokesčių informacijos centro specialistai galės suteikti ir informaciją apie mokėtinas žemės mokesčio sumas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų