REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lenko Ježio Buzeko (Jerzy Buzek) išrinkimas Europos Parlamento (EP) Pirmininku yra sėkmė visai Europai, nes subalansuotai Senojo žemyno plėtrai labai svarbu turėti atstovą iš naujų Europos Sąjungos (ES) šalių, pabrėžia Premjeras Andrius Kubilius.

REKLAMA
REKLAMA

Ministras Pirmininkas, paklaustas, ar tai, kad svarbiausiai ES institucijai vadovaus kaimynas lenkas ir ar verta dėl to mums tikėtis apčiuopiamos naudos, į naująjį EP vadovą dėjo daug vilčių.

REKLAMA

"Džiaugėmės, kad J. Buzekas buvo išrinktas EP pirmininku dar liepos mėnesį ir tikrai rėmėme visomis išgalėmis. Manau, kad tai didelė sėkmė visai Europai. Čia neverta kalbėti, ar naudinga Lietuvai, ar ne. Tokioje svarbioje pozicijoje turėti santykinai naujųjų ES šalių atstovą, Vidurio Europos atstovą, yra labai svarbu visos Europos vystymosi subalansuotai perspektyvai, ypač kalbant apie tai, kad ES gali ir turi turėti labai reikšmingą darbotvarkę žvelgiant į ateitį, kai kalbama apie mūsų Rytų kaimynystę", - po susitikimo su J. Buzeku penktadienio rytą kalbėjo A. Kubilius.

REKLAMA
REKLAMA

Jis pridūrė, kad ES gali suvaidinti vaidmenį plėtodama gerus santykius, saugios plėtros erdvę ir vieningos Europos perspektyvą.

J. Buzekas pasidžiaugė savo pirmuoju oficialiu vizitu Lietuvoje. EP vadovas su A. Kubiliumi aptarė energetikos, klimato kaitos, nedarbo, emigracijos problemas. J. Buzekas pažymėjo, kad jo bei EP nuomone, Lietuva pasirengusi įveikti krizę ir eina teisingu keliu.

"Į Lietuvą atvykau su svarbiu ES solidarumo signalu. Turime bendras šaknis, istoriją, ateitį. Gerai žinome, kad kai kurioms šalims dabar nėra lengva. Mes pasirengę padėti joms Europos Sąjungos lygiu", - sakė EP Pirmininkas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

J. Buzekas ir A. Kubilius išsakė viltį, kad penktadienį airiai balsuos už Lisabonos sutarties ratifikavimą. Pasak jų, sutarties ratifikavimas padėtų išspręsti daugelį problemų.

"Daugeliu požiūrių, Lisabonos sutartis yra geresnė negu Nicos. Kol ji galioja, sunkiau reaguoti į piliečių lūkesčius, suvaldyti ekonominę krizę, augantį nedarbą. Tačiau krizės nebūtų ir be Lisabonos sutarties. Galime dirbti vadovaudamiesi Nicos sutartimi, bet, žinoma, ne taip greitai ir gerai organizuoti darbą", - kalbėjo J. Buzekas ir pridūrė, jog Lisabonos sutartis reikalinga ir Lietuvai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų