REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kaimo turizmo sodybose, turinčiose kulinarinio paveldo objekto statusą, ir toliau nebus galima užsiimti komercine vyndaryste - gaminti ir prekiauti natūraliu naminiu vynu, kurio stiprumas neviršytų 15 proc.

REKLAMA
REKLAMA

Seimas ketvirtadienį po pateikimo nepritarė atitinkamoms "tvarkiečio" Kęsto Komskio Alkoholio kontrolės įstatymo pataisoms: už svarstymą balsavo 10 Seimo narių, prieš - 26, o susilaikė 14 parlamentarų. "Darbietis" Kęstutis Daukšys priekaištavo, kad Seimui priėmus tokias pataisas, bus galima gaminti "bet kokį šamarliaką". Parlamentarui kilo įtarimas, kad pataisose nenumatyta, jog vynas galėtų būti tik natūralios fermentacijos: "Be cukraus mes vyno nepagaminsime".

REKLAMA

Seimo Sveikatos reikalų komiteto pirmininkas konservatorius Antanas Matulas tvirtino, kad leidus gaminti vyną, nukentės alkoholio gamybos įmonės: "Į kokią vietą bus pastatyti alkoholio gamintojai - jie nebegalės konkuruoti rinkoje". Jis prognozavo masinius apsinuodijimus tokiu vynu.

Konservatorius Vidmantas Žiemelis aiškino, kad naminio vyno gamyba Lietuvai nereikalinga. "Vyndarystė - ne mūsų kultūros dalis. Neauga pas mus vynuogės, neturime žaliavų, todėl vynas nebus toks, koks yra tikras vynas. Negi neužtenka to, kad vyno galime pasigaminti savo reikmėms", - sakė V.Žiemelis.

Dabar draudžiama užsiimti vyndaryste komerciniais tikslais, tai yra naminis vynas gali būti gaminamas tik savo poreikiams, tačiau jis negali būti parduodamas, todėl už namų gamybos alkoholinių gėrimų (išskyrus alų) pardavimą ar kitokį realizavimą numatyta administracinė atsakomybė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų