REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Praėjusiais metais, lapkričio viduryje pradėję dirbti 20 naujosios kadencijos tuometinių parlamentarų gali save vadinti milijonieriais.

REKLAMA
REKLAMA

Remiantis ketvirtadienį viešai paskelbtomis 2008 metų politikų, valstybės tarnautojų, pareigūnų turto ir pajamų deklaracijomis, milijonierių skaičius lyginant 2007 metų rezultatais sumažėjo 23 Seimo nariais. 2004 metais milijonieriais tituluoti save galėjo 28 tautos išrinktieji.

REKLAMA

Turtingiausiu Seimo nariu 2008-aisiais metais buvo dabartinis europarlamentaras ir Darbo partijos (DP), kurios "juodosios buhalterijos" byla nagrinėjama teisme, lyderis Viktoras Uspaskichas. Jis minėtoje byloje yra ir vienas kaltinamųjų. Jo turtas ir piniginės lėšos siekė 72,55 mln. litų. Tuo metu jau buvęs Seimo narys dar buvo paskolinęs 3,44 mln. litų. Dar turtingesnė - jo žmona Jolanta Blažytė, kurios turtas ir piniginės lėšos siekė 89,64 mln. litų. Moteris dar buvo paskolinusi, remiantis deklaracija, 2 mln. litų.

REKLAMA
REKLAMA

Per metus bene daugiausiai frakcijų pakeitęs ir šiuo metu frakcijos "Viena Lietuva" nariu esantis Valdemaras Valkiūnas - antras pagal turtingumą Seimo narys. Jis deklaravo turėjęs 36 mln. litų turto ir piniginių lėšų. Jo skola siekė 2,11 mln. litų. Taip pat V.Valkiūnas buvo paskolinęs 60 tūkst. litų.

Socialdemokratas, Audito komiteto pirmininko pavaduotojas Bronius Bradauskas pernai turėjo 18,35 mln. litų turto ir pajamų. Jo žmona Danguolė turėjo 1,94 mln. litų. Taip pat Seimo narys turėjo 150 tūkst. litų paskolą.

Seimo narių liberalo Kęstučio Glavecko ir konservatorės Rūtos Rutkelytės šeima 2008-aisiais turėjo 11,9 mln. litų pajamų ir turto. Didžioji dalis šios sumos priklauso R.Rutkelytei - 9,5 mln. litų, tuo tarpu K.Glavecko dalis šeimos biudžete sudaro 2,3 mln. litų. Konservatorė dar turi 1,87 mln. litų skolą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Socialdemokrato Jono Jagmino šeimos turtas siekia 10,2 mln. litų. Seimo narys praėjusiais metais turėjo 5,41 mln. litų pajamų ir turto, jo žmona Audronė - 4,78 mln litų. Taip pat socialdemokratas buvo paskolinęs 5,77 mln. litų ir turėjo 703 tūkst. litų skolą. J.Jagmino sutuoktinė buvo paskolinusi 1,61 mln, o jos skola siekė 6 mln. litų.

J.Jagmino frakcijos kolega Andrius Šedžius turto ir pajamų deklaravo už 8,43 mln. litų. Visgi, remiantis deklaracija, parlamentaras turėjo vieną didžiausių, apie 6,74 mln. litų, skolą. Paskolinęs jis buvo 583 tūkst. litų.

REKLAMA

Liberalcentristas Artūras Zuokas santaupų ir turto deklaravo už 5,02 mln. litų. Remiantis deklaracija, jis buvo paskolinęs 1,96 mln. litų ir turėjo 1,55 mln. litų skolą. Jo žmonos Agnės turtas ir santaupos siekė 479 tūkst. litų.

Buvęs Seimo pirmininkas, "Tautos prisikėlimo" frakcijos narys Arūnas Valinskas bei jo žmona, to pačios frakcijos narė Inga turėjo 6,94 mln. litų. Pats A.Valinskas deklaravo 3,44 mln. litų, jo sutuoktinė - 3,49 mln. litų. "Prisikėlelis" taip pat buvo paskolinęs 60 tūkst. litų. Sutuoktiniai taip pat turėjo 1,128 mln. litų skolą.

REKLAMA

"Tvarkiečio" Vytauto Galvono turimų pinigų ir turto dydis siekė 4,32 mln. litų. Jis taip buvo paskolinęs apie 2,3 mln. litų, o pasiskolinęs - 2,02 mln. litų.

Į skandalus įsivėlusi ir paskutiniu metu prokurorų duris varsčiusi "prisikėlėlė" Asta Baukutė, remiantis deklaracijomis, turėjo 2,26 mln. litų turto ir santaupų. Tuo tarpu jos vyras, dabar jau buvęs Aplinkos pasaugos ministro patarėjas Kęstutis Rupulevičius pernai deklaravo turįs vos 50 tūkst. litų pajamų ir turto. Parlamentarė taip pat turėjo 141 tūkst. litų skolą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

"Tautos prisikėlimo" partijos narys, Aplinkos apsaugos komiteto pirmininko pavaduotojas Vincas Babilius turėjo 2,04 mln. litų. Jis yra paskolinęs 323 tūkst. litų.

Liberalcentristo, Žmogaus teisių komiteto pirmininko Armino Lydekos pajamos ir turtas sudarė 1,85 mln. litų. Jis taip pat buvo paskolinęs 32 tūkst. litų. Seimo nario sutuoktinės Onos Brigitos turtas ir pajamos siekė 929 tūkst. litų, ji buvo paskolinusi 70 tūkst. litų.

A.Lydekos bendrapartietis Žilvinas Šilgalis deklaravo turįs 1,88 mln. santaupų ir turto. 1,05 mln. litų skolą turėjo jo žmona Lina, tuo pat metu deklaracijoje nurodoma, kad moteris turi 97 tūkst. litų pajamų ir turto.

REKLAMA

"Darbietis" Vydas Gedvilas deklaravo turįs 1,63 mln. litų. Jo žmona turėjo turto ir piniginių lėšų už 50 tūkst. litų, tačiau jos skola siekė 652 tūkst. litų.

"Tvarkietis" Jonas Ramonas pernai deklaravo 1,24 mln. litų pajamų ir turto, 90 tūkst. buvo paskolinęs, o 96 tūkst. pasiskolinęs. Jo žmona, remiantis deklaracija yra beveik 4 kartus turtingesnė už parlamentarą - ji deklaravo 4,88 mln. litų. Taip pat Vilija Ramonienė buvo paskolinusi 36 tūkst. litų, tačiau turėjo 3,96 mln. litų skolą.

Konservatorius Marius Adomėnas deklaravo turįs 1,14 mln. litų, tačiau jis turėjo ir 1,04 mln. litų skolą. Jo žmonos Viktorijos turimo turto ir santaupų vertė siekia 1,44 mln. litų.

REKLAMA

Milijonieriais taip pat gali vadintis "tvarkietis", Antikorupcijos komisijos pirmininkas Kęstutis Komskis (1,15 mln. litų), "tvarkietis" Remigijus Ačas (1,07 mln. litų) "vienalietuvis" Aleksandras Sacharukas (1,03 mln. litų), socialdemokratas Juozas Palionis (1,02 mln. litų), "vienalietuvis", Atominės energetikos komisos narys Rokas Žilinskas (1 mln. litų), kuris dar turėjo 432 tūkslt. litų paskolą.

DP atstovės Dangutės Mikutienės šeima turėjo 1,98 mln. litų. Tiek jai, tiek jos vyrui trūksta vos kelių dešimčių tūkstančių litų iki milijonieriaus titulo: D.Mikutienė turėjo turto ir pajamų už 969 tūkst. litų, o jo sutuoktinis - 959 tūkst. litų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Nors "prisikėlėlio" Dainiaus Budrio deklaracijoje minima, kad jis turįs tik 177 tūkst. litų pajamų ir turto, jo žmona Daiva Tamošiūnaitė-Budrė yra deklaravusi 1,62 mln .litų. Moteris taip pat turėjo 590 tūkst. litų skolą.

1999 metais į Seimą buvo išrinkti du, 2000 metais - trylika, 2004 metais - 28, o pernai - 20 milijonierių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų