REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pensininkai prie Seimo nušvilpė konservatorių ministrą (papildyta)

Prie Seimo ketvirtadienio rytą į piketą prieš ketinimus mažinti pensijas susirinko daugiau kaip 400 pensininkų. Nors juos ramina socialinės apsaugos ir darbo ministras Donatas Jankauskas bei Seimo socialinių reikalų ir darbo komiteto pirmininkas Rimantas Jonas Dagys, piketuotojų įniršis yra stipresnis nei noras išgirsti raminimus, kad tai dar negalutinis sprendimas.

REKLAMA
REKLAMA



Ministro žodžius, kad galutinį sprendimą dėl pensijų mažinimo turės priimti Seimas, nustelbė šūksniai ir švilpimai.

REKLAMA

Policijos pareigūnai, kurių prie Seimo susirinko nedaug, iš protestuotojų gretų mėgina "išprašyti" Vieningojo Lietuvių nacionaldarbininkų sąjūdžio su radikalių pažiūrų vadovu Mindaugu Murza, narius.

Kaip jau skelbta, vidutinės pensijos turėtų būti mažinamos maždaug 4 proc., didesnės - labiau. Tokiu pat principu bus mažinamos ir dirbančių pensininkų pensijos.

"Mažesnės pensijos nebus mažinamos, o kiti mažinimai bus su progresyvumo elementu. Mažesnės pensijos būtų mažinamos ženkliai mažiau, o didesnės pensijos mažinimą pajustų labiau.

REKLAMA
REKLAMA

Jeigu mes žinome, kad vidutinė pensija šiuo metu yra 830 litų, tai tokios pensijos mažėjimas, jei tam pritars Vyriausybė ir Seimas, bus 4-5 procentai", - yra sakęs D. Jankauskas.

Anot jo, po pensijų sumažinimo vidutines pensijas gaunančių gyventojų piniginė turėtų suplonėti keliasdešimčia litų.

Progresyviai ketinama mažinti ir dirbančių pensininkų gaunamas pensijas. "Uždirbančių kelis šimtus litų žmonių pensija mažėtų tik simboliškai. Jeigu atlyginimas - daugiau kaip 2000 litų, pensija gal mažėtų ir 50 procentų", - kalbėjo ministras.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tuo tarpu patys piketuojantys pensininkai teigia, kad Vyriausybė derasi tik su jai palankiomis organizacijomis, o į likusių žmonių nuomonę neatsižvelgiama.

"Pasižiūrėkime į kaimynus, visur yra problemos. Kiekviena šalis tas problemas bando spręsti pagal savo galimybes, - apsuptas būrio pensininkų teisinosi D. Jankauskas. - Pagalvokite, kas jums geriau - ar pastoviai gauti kad ir mažesnę pensiją, ar vieną dieną nebegauti jos visai. Sprendimų nedarymas reiškia blogą padėtį visiems. Tai mūsų visų bendras reikalas".

Tačiau Pensininkų partijos pirmininku prisistatantis Vytautas Kadžys teigė, kad Vyriausybė, priimdama sprendimus, pensininkų nesiklauso.

REKLAMA

"Tegu jie patys susimažina iki 650 litų, tada bus įmanomas nacionalinis susitarimas. Dabar niekas pensininkų neklausia.

Yra visuomeninės organizacijos - "Bočiai", Pagyvenusių žmonių sąjūdis. Jie kviečiami į Vyriausybės pasitarimus, tarytum atstovauja pensininkams, bet praktiškai atstovauja tiktai valdantiesiems arba savo valdyboms", - piktinosi V. Kadžys.

Pasak jo, minėtos organizacijos iš biudžeto gauna dotacijas, o Vyriausybė su jomis susitikdama manipuliuoja visuomenės nuomone.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų