REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ketvirtadienį profesinių sąjungų rengiamos piketo akcijos vyksta dėl jų vidinės konkurencijos, mano Premjeras Andrius Kubilius.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak Ministro Pirmininko, geriau problemas yra spręsti dialogo būdu, o ne piketais ar protesto akcijomis. "Tai neracionalus ir neatsakingas požiūris", - dėstė premjeras.

REKLAMA

"Kartais stebina tai, kad galbūt kai kurios profesinės sąjungos, nesėdėdamos tiesiogiai prie derybų su Vyriausybe stalo, bet atstovaujamos jas vienijančių skėtinių profesinių sąjungų, lyg ir jaučiasi tam tikra prasme nepakankamai įvertintos ir pagerbtos", - ketvirtadienį "Žinių radijui" sakė A. Kubilius.

Premjeras teigė manąs, kad piketai vyksta dėl vidinės profsąjungų konkurencijos.

"Bent jau iš kai kurių jų pareiškimų girdžiu, kad ir šiandien piketai yra daromi prie atskirų ministerijų vien galbūt dėl tos vidinės profesinių sąjungų konkurencijos- kodėl vienų jų vadovai jau sėdi prie derybų stalo, o kitos yra nepakviestos", - aiškino Vyriausybės vadovas ir pridūrė, kad piketai - neracionalus ir neatsakingas požiūris.

REKLAMA
REKLAMA

Kaip jau ELTA skelbė, ketvirtadienį sostinėje numatytos 5 protesto akcijos. Prieš vidurdienį pensininkai piketuos prie Seimo. Medikų profesinė sąjunga vidurdienį piketuos priešais Sveikatos apsaugos ministeriją, o Ikiteisminio tyrimo įstaigų bei Ugniagesių gelbėtojų profesinės sąjungos tuo pačiu metu protestuos prie Vidaus reikalų ministerijos.

Popiet Švietimo darbuotojų profesinė sąjunga bursis prie Švietimo ir mokslo ministerijos. Prie Lietuvos medicinos bibliotekos prasidės Jungtinės profesinės sąjungos eisena. Profesinės sąjungos nariai žygiuos iki Kultūros ministerijos, kur ketina surengti piketą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų