REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Paskutinįjį rugsėjo savaitgalį vakarinę miesto padangę išraižė „ugnies gėlės“.  Minia žmonių patraukė į Vingio parką pasigrožėti pirmuoju tarptautiniu fejerverku festivaliu „Vilniaus Fejerija 2009”.

REKLAMA
REKLAMA

Nors oras jau nebebuvo vasariškas, vilniečiai ir miesto svečiai nepabijojo gresiančio lietaus bei spaudžiančio šaltuko. Tam, kad visiškai nesušaltų jie strikinėjo, plojo bei šoko.

REKLAMA

Vakarą pradėjo vedantysis Jonas Radzevičius bei krepšinio klubo „Lietuvos rytas“ šokėjos. Taip buvo paminėtas krepšinio klubo sezono atidarymas. Daugiausiai žiūrovų ovacijų sulaukė žinia, jog kovoje su Estijos krepšinio klubu lietuvaičiai iškovojo pergalę.

Vakaro eigoje netrūko staigmenų. Marijonas Mikutavičius, koncertavęs rengini metu, kartu keletą kurinių atliko su Neda Malunavičiūte bei grupės „Žalvarinis“ merginomis. Vingio parką užliejo pačios įvairiausios dainos. Publika šėlo ir linksminosi, o M. Mikutavičiui užtraukus dainą „Trys milijonai“ estradoje sedėję žmonės atsistojo, dainavo, plojo.

REKLAMA
REKLAMA

Pirmajame festivalyje tarpusavyje dėl pirmojo festivalio prizo susigrūmė trijų šalių atstovai: latviai, estai bei baltarusiai. Kiekviena komanda turėjo atlikti tris užduotis, kad nustebintų visko mačiusią komisiją bei fejerverkais nusivylusią Lietuvos publiką. Pirmoji rungtis visoms komandoms buvo vienoda – derinant geltoną bei mėlyną spalvas šaudyti fejerverkus pagal Maurice'o Ravelio „Bolero“. Antroji – fejerverkus skirti neseniai mūsų pasaulį palikusiam Michaelui Jacksonui. Galiausiai trečiąją užduotimi tapo laisva kompozicija ir jos interpretavimas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Burtai lėmė, kad pirmieji festivalį pradėjo estai, toliau latviai ir galiausiai baltarusiai. Lietuvos atstovai „Blikas“, galintys pasigirti aukso medaliu parsivežtu iš Baltarusijos, konkursinėje programoje nedalyvavo.

Šaudyti pradėję estai pasirinko M. Jacksono „Black or white“ ir „Aerosmith“ kūrinį „Poison“. Neaišku ar estai skyrė per mažai laiko pasiruošimai, ar kas įkišo pagalį į „vežimo ratus“, tačiau daugelis žiūrovų bei komisijos nariai pastebėjo, kad šūviai šiek tiek atsiliko nuo muzikos.

REKLAMA

Lietuvos artimiausiems kaimynams latviams „užleidus dangų“ publika negailėjo plojimo, o neretas liko stovėti išsižiojęs. Mat, kruopštumas ir „ugnies gėlių“ suderinamumas “ atrodė įspūdingai. Savo interpretacijai „broliai latviai“ pasirinko M. Jacksono dainą „Earth song“ bei žaismingą dainą, įnešusią judesio net į sėdimąsias vietas, iš miuziklo „Smuikininkas ant stogo“.

Tretieji Vingio parko pievoje braidė ir Lietuvos padangę raštais išrašė baltarusiai. Jie pasirinko M. Jacksono „They don‘t care about us“ ir Rusijos grupės „t.A.T.u“ dainą „All about us“. Fejerverkai buvo gražūs, tačiau neapskaičiavę savo galimybių jie prasilenkė su muzika. Muzika grojo labai tyliai, garsiau spragčiojo baltarusių fejerverkai.

REKLAMA

Renginio pradžioje buvo pristatyta kompetetinga komisija, kuri vertino konkursinį pasirodymą. Ją sudarė: kompozitorius Gediminas Zujus, chemikai Rimantas Vaitkus ir Rytis Kubilius, architektas Audronis Vydžius, renginių režisierius Dalius Abaris, režisierius Ramūnas Marcinkus, prodiuseris Haroldas Mackevičius, Julius Girdvainis, Marijonas Mikutavičius, dirigentas Modestas Pitrėnas, disko metikas Virgilijus Alekna, buvęs Lietuvos kariuomenės vadas Valdas Tutkus. Žiūrovai taip pat įvertino pasirodymus ir jų vertinimas sudarė 50 proc. galutinio rezultato.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Po kvapą atėmusio rezultatų suvedimo paaiškėjo tikrieji nugalėtojai. Baltarusiams atiteko trečioji vieta, estai garbingai užėmė antrąją, o latviai galėjo didžiuotis pirmąją vieta bei publikos simpatijų prizu.

Šventinį vakarą vainikavo lietuvių pirotechnikų UAB „Blikas“ pasirodymas. Ugnies kompozicijoms lietuviai pasirinko Vangelį, M. Mikutavičiaus „Laikas būti pirmiems“ ir „Queen“ kūrinį „We are the champions“.

Iš Baltarusijos aukso medalį parsivežę pirotechnikai savo pasirodymui panaudojo ir lazerius. Šie įvairiomis spalvomis skaldė fejerverkų paliktus dūmų debesis. Pasirodymui pasibaigus Lietuvos publika  saviškiams negailėjo nei plojimų, nei komplimentų.

REKLAMA




M. Mikutavičiaus ir N. Malunavičiūtės duetas.



M. Mikutavičiui dainuojant, žmonės swpietėsi prie scenos.



Estijos atstovų pasirodymas.



Latvijos atstovų pasirodymas.



Latvijos atstovų pasirodymas.




Prizininkai (iš kairės): baltarusiai, estai, latviai.



UAB "Blikas" pasirodymo metu buyvo panaudoti lazeriai.



Lietuvių pasirodymas vainikavo tarptautinį fejerverkų festivalį "Vilniaus fejerija 2009"






Lietuvių pasirodymas vainikavo tarptautinį fejerverkų festivalį "Vilniaus fejerija 2009"



















REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų