REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) nutarė kreiptis į Generalinę prokuratūrą dėl galimai Lietuvos lenkų rinkimų akcijos (LLRA) padarytos nusikalstamos veikos.

REKLAMA
REKLAMA

VRK nutarė paprašyti prokurorų patikrinti, ar LLRA veikloje Prezidento rinkimų ir rinkimų į Europos Parlamentą metu panaudojant iš bendrovės "Lukoil Baltija" įsigytas kuro korteles nebuvo padaryta nusikalstama veika.

REKLAMA

Pasak VRK pirmininko Zenono Vaigausko, tokiam sprendimui trečiadienį vieningai pritarė visi balsavę komisijos nariai.

VRK taip pat kreipiasi į Valstybinę mokesčių inspekciją, norėdama išsiaiškinti, ar LLRA, rinkimų kampanijos metu panaudojusi "Lukoil Baltija" įsigytas kuro korteles, nepažeidė Buhalterinės apskaitos įstatymo.

Siekiant ateityje išvengti neskaidraus valstybės biudžeto lėšų panaudojimo, VRK siūlo svarstyti galimybę tobulinti Politinių partijų ir politinių kampanijų finansavimo bei finansavimo kontrolės įstatymą.

REKLAMA
REKLAMA

VRK dėmesį atkreipė LLRA rinkimuose į Europos Parlamentą ir jos lyderio Valdemaro Tomaševskio Prezidento rinkimuose rinkimams skirtų lėšų panaudojimo būdas. Savo ataskaitose LLRA ir V. Tomaševskis nurodo, kad iš "Lukoil Baltija" įsigijo 50 litų vertės degalų kortelių (Prezidento rinkimuose už 10 tūkst. Lt, 200 kortelių išdalyta 26 asmenims; Europos Parlamento rinkimuose - už 390 tūkst. Lt, 7800 kortelių išdalyta 477 asmenims).

VRK darbo grupės duomenimis, politinės kampanijos metu nepanaudotos degalų kortelės buvo naudojamos ir po rinkimų į Europos Parlamentą datos birželio ir liepos mėnesiais.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Valstybinė mokesčių inspekcija (VMI) nustatė, kad iki Prezidento rinkimų datos, kuri yra vėliausia kuro nurašymo aktuose nurodyta data, į "Lukoil Baltija" kaip panaudota negrįžo nė viena iš 200 kortelių.

Valstybinės mokesčių inspekcijos atstovų teigimu, nėra jokių apskaitos dokumentų, kurie įrodytų, kad asmenys, kurie jau pasibaigus rinkimų kampanijai panaudojo jiems išdalintas kuro korteles, iki politinės kampanijos pabaigos būtų pirkę kuro. Todėl vėliau (pasibaigus kampanijai) panaudotų bendrovės "Lukoil" kortelių VMI nesusiejo ir šios kampanijos išlaidomis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų