REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Anksčiau tvirtinusi, jog pirma reikia sulaukti ekspertų išvadų, ar yra tikslinga Lietuvai turėti savo atominę elektrinę, dabar valstybės vadovė jau neabejoja ir tvirtina, kad jėgainė šaliai reikalinga. Tokią poziciją Prezidentė Dalia Grybauskaitė išsakė trečiadienį per susitikimą su Seimo Užsienio reikalų komiteto nariais.

REKLAMA
REKLAMA

Skaičiuojama, kad nauja atominė jėgainė Lietuvai atsieitų 10-17 mlrd. litų.

Gal D.Grybauskaitę nuomonę pakeisti paskatino trečiadienį su ja susitikęs pramonininkų atstovas Bronislovas Lubys?

REKLAMA

Po susitikimo su URK nariais Prezidentės atstovas spaudai Linas Balsys patikslino, jog ekspertų išvados jau yra gautos ir jose teigiama, kad Lietuvai yra naudinga statyti atominę elektrinę.

"Tačiau reikia pagalvoti, kaip statyti, kas ją statys, kas ją valdys", - D. Grybauskaitės poziciją išsakė šalies vadovės atstovas.

Apie planus statyti atomines jėgaines jau yra paskelbusios Baltarusija ir Rusija, kuri ketina atidaryti atominę elektrinę Kaliningrado srityje, tačiau, Prezidentės nuomone, rinkos užteks visoms.

REKLAMA
REKLAMA

"Šioje rinkoje gali būti daug atominių elektrinių. Rinka ir (elektros energijos - ELTA) poreikis artimiausiais dešimtmečiais tik augs. Kiek elektrinių bebūtų, visos gali turėti savo rinkas", - valstybės vadovę citavo Prezidentės atstovas spaudai.

Pasak L. Balsio, Prezidentė ir Užsienio reikalų komiteto nariai sutarė, jog yra būtina sukurti veikiančią elektros energijos rinką, kurioje veiktų įvairesni tiekėjai.

"Tokiu būdu atsirastų tikroji nepriklausomybė energetikos srityje, nes, kaip sako Prezidentė, energetika tai nėra ekonomika, tai yra geopolitika", - teigė L. Balsys.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų