REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Negavęs iš Valstybės saugumo departamento (VSD) prašytų pažymų Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komitetas (NSGK) apie susiklosčiusią padėtį nutarė informuoti Lietuvos Prezidentę Dalią Grybauskaitę. Trečiadienį komiteto priimtame sprendime anksčiau kelto VSD vadovo Povilo Malakausko atsakomybės klausimo neliko.

REKLAMA
REKLAMA

"Nuspręsta apie susiklosčiusią situaciją informuoti Lietuvos Prezidentę Dalią Grybauskaitę. Nutarta per 2009 metų rudens sesiją parengti teisės aktus, kurie užtikrintų efektyvesnę VSD ir kitų operatyvinę veiklą vykdančių institucijų parlamentinę kontrolę", - po trečiadienį vykusio NSGK posėdžio žurnalistams sakė komiteto pirmininkas Arvydas Anušauskas.

REKLAMA

Į klausimą, kodėl nebekalbama apie VSD vadovo atsakomybę, A. Anušauskas tiesiogiai nebuvo linkęs atsakyti.

"Šiuo atveju yra dar vienas komiteto sprendimas siūlyti Vyriausybei, kaip buvo numatyta Operatyvinės veiklos įstatyme, parengti tvarką, kam, kaip, kokiu būdu ir kokiu tikslu bus perduodama ta informacija ne baudžiamojo persekiojimo tikslais. Tai yra parlamentinės kontrolės tikslu. Šiuo atveju tos tvarkos projektas jau yra, ir mes siūlome kuo greičiau jį priimti. Priėmus tą tvarką, yra toks žodinis sutarimas, kad tie dokumentai bus perduoti", - aiškino Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto pirmininkas, paklaustas apie VSD vadovo atsakomybę.

REKLAMA
REKLAMA

Trečiadienį NSGK nariai ketina susitikti su Lietuvos Prezidente D. Grybauskaite.

"Susitiksime su Prezidente, aptarsime plačiau", - žurnalistams pasiteiravus asmeninės nuomonės dėl P. Malakausko galimybės vadovauti VSD, atsakė A. Anušauskas.

Opozicijos lyderis, Seimo frakcijos Tvarka ir teisingumas seniūnas Valentinas Mazuronis mano, kad šalies vadovė turėtų spręsti dėl P. Malakausko. "Komitetas išsakė nuomonę, kad reikalingos permainos, ir dokumentus parengti pasirengęs, o dėl konkrečių tų dalykų turėtų apsispręsti Prezidentė", - sakė V. Mazuronis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kaip ELTA jau skelbė, praėjusį trečiadienį Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto nariai išsakė abejones, ar Povilas Malakauskas gali toliau vadovauti Valstybės saugumo departamentui.

"Mes atsidūrėme tam tikroje aklavietėje. Atsakomybės dalis tenka ir VSD direktoriui už tai, kad atsisakoma įgyvendinti kai kuriuos Seimo priimtus sprendimus ir pateikti parlamentinę kontrolę vykdančiam komitetui prašomus dokumentus", - Eltai yra sakęs Seimo NSGK pirmininkas Arvydas Anušauskas.

Komiteto sprendimo projekte buvo siūloma apie susiklosčiusią situaciją informuoti Respublikos Prezidentę, Seimą ir Valstybės gynimo tarybą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų