REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Asmik Grigorian ir Deivis susitiks „Paryžiaus katedroje“

„Domino“ teatras sėkmingai pradėjęs naująjį sezoną ruošiasi ne tik kultinės komedijos „Striptizo ereliai“ tęsiniui, spalio mėnesį teatras visus savo gerbėjus nudžiugins pagausėjusiu miuziklo „Paryžiaus katedra“ kolektyvu.

REKLAMA
REKLAMA

Prie tikros profesionalų grupės: Česlovo Gabalio, Povilo Meškėlos, Jeronimo Miliaus ir kitų atlikėjų prisijungs  Lietuvos tenorai Deividas Norvilas – Deivis ir Vaidas Vyšniauskas,  fatališkoji Asmik Grigorian bei nepamirštamas sparnuotas sūpynes apdainavusi Vaida Genytė. Be to, planuojama, kad prie visos šios grupės ateityje prisijungs ir maestro Vytautas Juozapaitis. Visi šie atlikėjai debiutuos didžiuosiuose Lietuvos miestuose: spalio 15 dieną Klaipėdos koncertų salėje, spalio 21  dieną Kaune, „Girstutyje“ ir spalio 28 ir 29 dienomis Vilniuje, klube „Balsas.lt“.

REKLAMA

Esmeraldos dainos A. Grigorian lūpomis

Viena pagrindinių herojų – meilės ir kančios draskoma čigonė Esmeralda nė vieno pasirodymo metu nepalieka abejingų klausytojų. Jos arijas „Paryžiaus katedros“ kameriniuose pastatymuose iki šiol atliko Akvilė Garbenčiūtė, tačiau jau nuo spalio vidurio Esmeraldos širdį atvers ir garsi operos solistė Asmik Grigorian.

Atlikėja pasakojo, kad miuziklų pasaulyje „Paryžiaus katedra“ yra vienas įsimintiniausių kūrinių, todėl džiaugiasi galėsianti vėl atlikti Esmerados arijas. „Manau, kad šis vaidmuo simbolizuoja laisvę. Laisvės tema yra itin aktuali vaisai laikais“, – pasakojo atikėja Asmik Grigorian. Ji taip pat prasitarė, kad iki šiol jai teko daug kartų dainuoti su Vytautu Juozapaičiu, tačiau niekada neteko dainuoti su Deividu Norvilu – Deiviu.

REKLAMA
REKLAMA

Deivis: „Geriau būti Kvazimodu nei pasakų princu“

Šalia gražuolės Esmeraldos miuzikle taip pat pamatysime kuprotą geraširdį Kvazimodą. Jau nuo spalio vidurio šia role dalinsis du atlikėjai Raimondas Baranauskas ir Deividas Norvilas – Deivis.  Deivis šiuo metu itin intensyviai mokosi Kvazimodo arijas ir tikisi, kad jos bus įdomios ne tik jam pačiam, bet ir visų pirma Klaipėdos gyventojams.

„Tai yra pats trumpiausias laiko tarpas, per kurį turiu išmokti tokią ilgą partiją. Dabar praktiškai kasdien repetuoju ir mokausi. Man pačiam labai įdomu mokytis, todėl tikiuosi, kad ir žiūrovai bus sudominti. Kvazimodo partija velniškai didelė“, – nuotaikingai pasakojo garsus atlikėjas ir laidų vadėjas Deivis. Jis taip pat pridūrė, kad jau anksčiau jam yra tekę atlikti Kvazimodo arijas, o kurti šį vaidmenį jam kur kas maloniau nei scenoje būti pasakų princu. Atlikėjas pridūrė, kad jau dabar nekantrauja scenoje susitikti su Asmik Grigorian ir kartu atlikti miuziklo arijas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA



Deivis (Irmanto Siderevičiaus nuotr.)

Garsios dizainerės kostiumai

Miuzikle„Paryžiaus katedra“ sutviskės ne tik elitiniai atlikėjai, bet ir jų drabužiai. Kostiumus miuziklui kurianti garsi dizainerė Zita Gustienė pripažino, kad teatro kostiumų pasaulyje ji tikrai ne naujokė, o  kiekvieną savo darbą ji stengiasi atlikti kruopščiai ir nepriekaištingai. „Man pačiai teko išgirsti šį miuziklą. Mane itin sužavėjo profesionalūs atlikėjai, dekoracijos, režisūriniai sprendimai. Noriu, kad žiūrovus be viso to taip pat pakerėtų ir atlikėjų rūbai“, – sakė žinoma dizainerė Z. Gustienė. Ji pasakojo, kad medžiagas kostiumams ji siunčiasi net iš Italijos ir sieks, kad kiekvienas kostiumas, nuo rankogalių iki batų viršūnių, kuo tiksliau atspindėtų miuziklo personažus.

REKLAMA

„Kuriamuose kostiumuos pagrindinis akcentas bus pasikartojantys šilkografiniai motyvai. Kostiumuose tarsi atsikartos aptrupėjusios Paryžiaus katedros graviūros. Taip pat ypatingai daug detalių bus siuvama rankomis. Pavyzdžiui, šiuo metu ant plonyčio šilko siuvinėju storu mocheriniu siūlu“, – kūrybinės virtuvės paslaptis dėstė menininkė. Zita Gustienė prasitarė, kad pačios Esmeraldos kostiumą ji siūs tik savo rankomis, nes nori, kad visi žiūrovai, o ypatingai vyrai būtų pakerėti ne tik įspūdingo Asmik Grigorian balso, bet ir apdarų.


REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų