REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Rugsėjį labdaros fondas „Maisto bankas“ išdalino 136 tonas maisto produktų nepasiturintiems Vilniaus ir Panevėžio gyventojams. Produktais pagal Maisto iš intervencinių atsargų tiekimo labiausiai nepasiturintiems asmenims programą iš viso buvo aprūpinti 28,5 tūkst. sunkiai besiverčiančių asmenų.

REKLAMA
REKLAMA

„Liepą pagal šią programą išdalinome 123 tonas maisto produktų. Paramos apimtys auga kartu su į mus besikreipiančių gavėjų skaičiumi – šįkart produktai pasiekė 5,5 tūkst. žmonių daugiau nei liepą“, – sakė „Maisto banko“ direktorė Deimantė Žebrauskaitė.

REKLAMA

Rugsėjį paramos maistu paketą Vilniuje sudarė ryžiai, miežiniai dribsniai, cukrus, kiaulienos konservai su ryžiais, saldintas tirštintas pienas, sausi pusryčiai su kondensuotu pienu, makaronai. Paketo sudėtis Panevėžyje buvo cukrus, ryžiai, saldintas sutirštintas pienas, kvietiniai sausi pusryčiai, trijų grūdų košė, kiaulienos konservai su ryžiais, manų kruopos.

Kitas paramos dalinimas pagal Maisto iš intervencinių atsargų tiekimo labiausiai nepasiturintiems asmenims programą planuojamas lapkritį. Pagal šią programą paramą maistu skirsto Lietuvos Caritas, Lietuvos raudonojo kryžiaus draugija ir „Maisto bankas“. Programos ir Europos intervencinių fondų skirstymą prižiūri LR Žemės ūkio ministerija.

REKLAMA
REKLAMA

„Maisto bankas“ yra pasirašęs ilgalaikio bendradarbiavimo sutartį su bendrove „City Service“. Padėdama labdaros fondui dalinti maisto produktus, įmonė suteikė patalpas sostinės  Antakalnio, Lazdynų, Pašilaičių, Žvėryno ir Viršuliškių rajonuose, bei talkininkauja produktus transportuojant į kitas Vilniaus seniūnijas. Rugsėjo pradžioje „Maisto bankas“ produktų rūšiavimui ir paskirstymui naudoja 216 kv. metrų ploto sandėlį Vilniuje, kurį fondui išnuomojo „City Service“.

„Maisto Bankas“ veikia visoje Lietuvoje kaip tarpininkas tarp maisto gamintojų, prekybininkų ir nevyriausybinių labdaros organizacijų, per kurias maisto produktai pasiekia labdaros gavėjus. Šis labdaros principas, paplitęs visoje Europoje ir JAV, padeda efektyviau panaudoti maisto produktus ir mažinti skurdo lygį.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų