REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Fritzo Lango filmo Metropolis perziura

Šiuolaikinio meno centras džiaugiasi galėdamas pakviesti jus į sekantį renginį iš Vilnius COOP viešų paskaitų ir filmų peržiūrų ciklo, kuris priklauso X Baltijos tarptautinio meno trienalei „Miesto istorijos“.

REKLAMA
REKLAMA

Šio ciklo renginiai vyks kiekvieną trečiadienį 19 val. ŠMC skaitykloje arba Vilnius COOP patalpose (Gedimino pr. 27) iki lapkričio 19 d.  

REKLAMA

Rugsėjo 30 d., trečiadienį, 19.00, Gedimino pr. 27

Fritzo Lango filmo Metropolis (1927) peržiūra

Filmą pristatys Vita Petrušauskaitė

Metropolis laikomas filmu, pradėjusiu urbanistinių utopijų (ir distopijų) tyrimus modernistiniame kine. Šis įtakingas Fritzo Lango darbas pristatomas greta Maya’os Sweitzer ir Clemenso von Wedermeyer’o filmo Metropolis, reportažas iš Kinijos (2007), kuris rodomas parodoje Vilnius COOP: trūkiai, praktikos ir fikcijos. Pastarajame filme menininkai kvestionuoja stereotipus apie šiuolaikinius metropolius, tad klasikinio filmo peržiūra sumanyta ne kaip kino istorijos pamoka, bet kaip seniai egzistuojančių mitų ir klišių apie miestus, kapitalizmą ir utopijas atspindys.

REKLAMA
REKLAMA

Vita Petrušauskaitė ; yra sociologė ir antropologė. 2007–2008 m. ji studijavo Naujojoje socialinių tyrimų mokykloje Niujorke, o 2009 m. baigė socialinės antropologijos studijas Vytauto Didžiojo universitete. Šiuo metu ji dirba Socialinių tyrimų instituto Etninių studijų centre.  

Kiekvieną ketvirtadienį 12 val. kviečiame į pietų ekskursiją vis kitoje Vilniaus valgykloje. Autobusiukas lauks prie parodos Vilnius COOP pastato Gedimino pr. 27.

Registracija Vilnius COOP kasoje arba el. paštu [email protected]

Daugiau informacijos apie X Baltijos tarptautinio meno trienalę rasite: www.urbanstories.lt

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų