REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Amerikos eseistas: JAV gali tapti karine diktatūra

JAV eseistas ir intelektualas Gore'as Vidalis pareiškė, kad prezidento Baracko Obamos valdymo metais JAV kyla pavojus tapti karine diktatūra, skelbia „The Times“.

REKLAMA
REKLAMA

Išskirtiniame interviu 83 metų intelektualas pareiškė apgailestaujantis, kad per praėjusiais metais vykusią pirminių prezidento rinkimų kampaniją atsuko nugarą kitai Demokratų partijos kandidatei Hillary Clinton ir nusprendė remti B. Obamą.

REKLAMA

„Aš tikėjau. Jis buvo pats protingiausias asmuo, kokį tik mes turėjome per ilgą laiką. Tačiau jis yra nepatyręs. Jis visiškai nesugeba suprasti karinių reikalų. Jis veikia taip tarsi Afganistanas būtų magiškas talismanas: išspręsk šią problemą ir nugalėsi terorizmą“ - apie B. Obamą kalbėjo G. Vidalis.

Intelektualas teigė, kad JAV turi trauktis iš Afganistano. „Mes susimovėme kiekvienu aspektu savo siekyje užkariauti Vidurio Rytus ar kaip jūs tai bepavadintumėt“ - teigė nužudyto prezidento Johno F. Kennedy artimas bičiulis G. Vidalis.

REKLAMA
REKLAMA

Intelektualas teigė, kad B. Obama susimovė ir vykdydamas sveikatos apsaugos reformą.

„Jis mėgsta cituati Lincolną ir yra viena gera citata, kurią Lincolnas po Pilietinio karo užrašė laiške, adresuotame vienam iš jo generolų Pietuose. 'Aš esu JAV prezidentas. Aš turiu visišką visuotinę galią ir to nepamiršiu, nes aš ja pasinaudosiu'. Būtent to reikia B. Obamai“ - teigė G. Vidalis.

Be to, jis pridūrė, kad Amerika jau nebeturi intelektualų klasės ir pūva laidotuvių tempu. „Mes netrukus turėsime karinę diktatūrą dėl to, kad niekas kitas negali išlaikyti visko kartu. B. Obama geriau susikoncentruotų šviesdamas Amerikos žmones. Jo problema yra ta, kad jis pernelyg išsilavinęs. Jis nesupranta, kokia nesumani ir neišsilavinusi yra jo auditorija“ - kalbėjo intelektualas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų