REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Premjeras Andrius Kubilius pažadėjo aiškintis, kodėl Vyriausybėje įstrigo Valstybės saugumo departamento (VSD) taisyklių projektas, kuriuo būtų numatyta analitinių pažymų pateikimo tvarka. Tokį pasiryžimą Vyriausybės vadovas išsakė trečiadienį po tradicinio susitikimo su Prezidente Dalia Grybauskaite.

REKLAMA
REKLAMA

Kaip jau buvo skelbta, VSD Seimo komitetui nepateikia informacijos apie tai, kaip vykdomos 2006 metais atlikto parlamento tyrimo išvados. Be to, komitetui iki šiol nepavyksta gauti 12 analitinių pažymų, kurios esą suteiktų informacijos apie aukšto lygio politikų korupcijos faktus.

REKLAMA

D. Grybauskaitės manymu, dabartiniai įstatymai tai (pateikti informaciją - ELTA) leidžia. Trūksta tik procedūrinio Vyriausybės nutarimo, kuris numatytų, kaip tai gali būti daroma.

"Toks projektas Vyriausybėje guli nuo 2004 metų. Prezidentės manymu, svarbu, kad ta tvarka atsirastų", - teigė šalies vadovės atstovas spaudai Linas Balsys trečiadienį po tradicinio valstybės ir Vyriausybės vadovų susitikimo.

Premjeras A. Kubilius taip pat patvirtino, kad VSD taisyklių projektas yra parengtas prieš penkerius metus.

REKLAMA
REKLAMA

"Kiek suprantame iš visos pridėtos medžiagos, tai ginčai tarp operatyvinių tarnybų ir projekto rengėjų baigėsi tuo, kad buvo atsisakyta jas priiminėti. Buvo pasiūlyta keisti patį įstatymą ir numatyti kitokią tvarką. Bet įstatymas taip pat nebuvo pakeistas", - teigė A. Kubilius.

Pasak Premjero, bus bandoma įsigilinti į argumentus, kodėl taisyklės nebuvo priimtos 2004 metais, kas užkliuvo tarnyboms, ir priimti reikiamus sprendimus.

Prezidentė per susitikimą su Premjeru dar kartą pakartojo, jog VSD reikia depolitizuoti, šiai institucijai reikalinga struktūrinė pertvarka, kurios metu būtų sprendžiami ir personalijų klausimai. Su tuo susitiko ir A. Kubilius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų