REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Naują plataus vidurio centristinę politinę partiją kurianti Nepriklausomybės akto signatarė, ekspremjerė Kazimira Prunskienė apskundė teismui Liustracijos komisijos sprendimą dėl jos slapto bendradarbiavimo su KGB.

REKLAMA
REKLAMA

Liustracijos komisija rugsėjo 10 d. pripažino, kad K. Prunskienė slapta bendradarbiavo su KGB, vykdė žvalgybos, kontržvalgybos ir ideologinės žvalgybos užduotis.

REKLAMA

K. Prunskienė Liustracijos komisijos pirmininkui Algimantui Urmonui pranešė nematanti reikalo dalyvauti komisijos posėdyje, nes šiuo klausimu yra priimtas Vilniaus apygardos teismo sprendimas, kuris yra įsiteisėjęs. Vilniaus apygardos teismas 2003 metų pavasarį paskelbė, jog nėra įrodymų, kad K. Prunskienė slapta bendradarbiavo su KGB.

Kvietimą į komisijos posėdį ir šios temos eskalavimą be teisinio pagrindo K. Prunskienė vertino kaip politikavimą arba buvusios KGB užduoties ją kompromituoti tęsimą.

Priimdama sprendimą dėl K. Prunskienės bendradarbiavimo su KGB, Liustracijos komisija rėmėsi Aukščiausiojo Teismo prezidiumo nutarimu, kuris 1992-aisiais paliko galioti šio teismo Civilinių bylų kolegijos sprendimą, kad K. Prunskienė sąmoningai bendradarbiavo su KGB.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų