REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Partijos "Frontas" lyderis Algirdas Paleckis ir Audrius Butkevičius dėl vasarį organizuotos "Svogūnų akcijos" atsipirko baudomis.

REKLAMA
REKLAMA

A. Paleckis turės sumokėti 1 tūkst. 500 litų, o A. Butkevičius 1 tūkst. 250 litų baudą. Toks apylinkės teismo sprendimas per 10 dienų gali būti apskųstas Lietuvos vyriausiajam administraciniam teismui.

REKLAMA

Priimdamas sprendimą Vilniaus miesto antrasis apylinkės teismas atsižvelgė į tai, kad pažeidimas sunkių pasekmių nesukėlė. Taip pat nenustatė pažeidėjo A. Butkevičiaus atsakomybę sunkinančių aplinkybių. Tuo tarpu A. Paleckio atsakomybę sunkina tai, kad jis pakartotinai padarė analogišką tos pačios rūšies teisės pažeidimą, už kurį jam buvo paskirta administracinė nuobauda.

A. Paleckiui ir A. Butkevičiui už tokią veiką grėsė bauda nuo 500 iki 2000 litų arba areštas iki 30 parų.

REKLAMA
REKLAMA

ELTA primena, kad administracinėn atsakomybėn patraukti A. Paleckis ir A. Butkevičius kaltinti susirinkimų ir kitų masinių renginių tvarkos pažeidimu dėl vasario pradžioje Vilniuje organizuotos "Svogūnų akcijos". Tąsyk jaunieji frontininkai Seimo Pirmininkui Arūnui Valinskui ir jo vadovaujamai partijai atvežė karutį svogūnų.

Jaunųjų frontininkų eitynėse Vilniuje šaligatviu nuo Katedros aikštės iki Seimo dalyvavo iki dešimties aktyvistų. Šiai akcijai Vilniaus miesto savivaldybės leidimo organizatoriai neturėjo.

Nors incidentų akcijos metu išvengta, per nesankcionuotą renginį Seimą juosė daugiau nei vieno kilometro ilgio apsauginė tvora, kurios nuoma Vilniaus miesto savivaldybei atsiėjo per 5 tūkst. litų. Tvorai ir pareigūnams teko parlamento rūmus saugoti nuo maždaug poros šimtų susirinkusiųjų, tarp kurių buvo apie pusšimtis daugiausia senyvo amžiaus Lietuvos laisvės sąjungos vadovo Vytauto Šustausko bendraminčių iš Kauno, negausus būrelis "Svogūnų akciją" rengusių frontininkų ir daugybė susirinkusių smalsuolių, kurie įsimaišę į bendrą masę taip pat bandė dėstyti savo problemas ir aktyviai reiškė nepasitenkinimą valdžia.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų