REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Belgrade mirė serbų futbolo chuliganų sumuštas prancūzas

Prancūzijos futbolo sirgalius, kurį šį mėnesį Belgrade sumušė gauja serbų futbolo chuliganų, mirė vienoje iš Serbijos sostinės ligoninių, skelbia BBC. 28 metų Brice'as Tatonas buvo sumuštas rugsėjo 17 dieną prieš UEFA Europos lygos rungtynes tarp Belgrado „Partizan“ ir Prancūzijos „Toulouse“ ekipų.

REKLAMA
REKLAMA

Po kelių dienų Belgrado parke buvo užpultas ir 25 metų australas, o penktadienį su žaizdomis galvoje į ligoninę buvo pristatytas ir Libijos pilietis.

REKLAMA

Šie du išpuoliai paskatino sunerimti dėl ekstremistų siautėjimo Serbijoje. Šiemet policija sulaikė dešimtis radikalioms dešiniosioms grupuotėms priklausančių jaunuolių.

Valdžia šį mėnesį buvo priversta atšaukti ir pirmą nuo pat 2001 metų Belgrade turėjusį vykti gėjų paradą, nes ėmė kelti riaušes ir chaosą mieste. Valdžia nusprendė negalinti garantuoti parado dalyvių saugumo.

Šešėlis Serbijai

B. Tatonas galvos ir krūtinės traumas patyrė, kai su draugais, palaikančiais „Toulouse“ klubą, sėdėjo viename iš Belgrado alaus barų. Čia prancūzų sirgalius užpuolė apie 30 serbų futbolo chuliganų grupuotė, ginkluota metaliniais strypais ir beisbolo lazdomis.

REKLAMA
REKLAMA

Per išpuolį buvo sužeisti dar 2 prancūzų fanai.

Policija po poros dienų sulaikė 11 įtariamųjų, iš kurių 10 lieka už grotų.

Prancūzijos sporto ministrė Rama Yede paragino serbus griežtai nubausti nusikaltimo dalyvius.

Nuliūdinti kolegos mirties „Toulouse“ fanai savo mieste antradienį rinkosi prie futbolo stadiono, kur atidavė paskutinę pagarbą B. Tatonui.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų