REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Įsibėgėji, giliai įkvėpi ir užgesini šviesas. O įjungi tik tada, kai pritrūksti oro“,- taip Igno Miškinio filme „Artimos šviesos“ prasideda trijų herojų pasivažinėjimas naktinėmis priemiesčio gatvėmis.

REKLAMA
REKLAMA

Tai jau antras pilnametražis kūrėjo darbas. Prieš keletą metų Lietuvos kino žiūrovų vertinimui buvo pateiktas „Diringas“- savo stiliumi ir tema sukėlęs nemažą reakcijų bangą. Ne mažesnę audrą buvo sukėlęs ir trumpametražis Igno Miškinio filmas „Lengvai ir saldžiai“.

REKLAMA

„Diringas buvo piktas ir purvinas filmas. Ko negalėčiau pasakyti apie „Artimas šviesas“. Nors pats filmo fonas ir tamsus, tačiau pagrindinė mintis skleidžia šviesą, šilumą ir viltį. Čia svarbi akimirka ir joje tūnanti paslaptis. Filmo herojai iš naujo atsisuka vienas į kitą ir atranda tikrus išgyvenimus bei jausmus“,- savo mintimis apie filmą dalinosi režisierius.

Nors „Artimos švieos“ Lietuvos kino teatruose pasirodys tik spalio 23 dieną, tačiau filmas jau dabar yra sulaukęs Sidabrinės gervės apdovanojimo kaip geriausias metų filmas, o pagrindinis aktorius Dainius Gavenonis pripažintas geriausiu metų aktoriumi. Tačiau ir be šių apdovanojimų, filmas jau spėjo aplankyti „Karlovy Vary“ fimų festivalį Čekijoje, kur varžėsi dėl geriausiojo titulo programoje, apžvelgiančioje geriausią Rytų Europos vaidybinį kiną. Taip pat dalyvavo Rusijos kurortiniame mieste Anapoje rugsėjo 13- 20 dienomis vykusiame kino festivalyje „Kinošok“ bei Hamburgo tarptautinių filmų festivalyje. Ne ką mažiau festivalių dar laukia ir netolimoje ateityje. Tarp įžymesnių būtų verta paminėti Vašuvos tarptautinių filmų festivalį bei Pietų Korėjoje organizuojamą tarptautinį Pusano filmų festivalį.

REKLAMA
REKLAMA

Tiek „Diringe“ tiek ir trumpametražiniame filme „Ieva“ suvaidinęs Oskaro Koršunovo teatro aktorius Dainius Gavenonis gali pasirodyti lyg Igno Miškinio mėgstamiausias, nes ir „Artimose šviesose“ jis atlieka pagrindinį vaidmenį. Anot režisieriaus, jis jau kurdamas scenarijų žinojo, kas suvaidins vieną iš pagrindinių herojų. Šiek tiek sunkiau buvo renkantis aktorę moters rolei. Likus tik dviem savaitėms iki filmavimo darbų pradžios buvo pasirinkta Vokiečių aktorė Julia Maria Kohler. Pastaroji Lietuvos kino teatrų lankytojams geriau pažįstama iš šiemetinio Vilniaus  tarptautinio kino vestivalio „Kino pavasaris“, kur buvo konkursinės programos viena iš komisijos narių.

Tuo tarpu Liną filme suvaidinęs Jonas Antanėlis- lietuvos aktorių padangėje dar tik debiutuojantis vardas. Anksčiau užsiiminėjęs su vaidyba nesusijusia veikla, Igno Miškinio filme Jonas Antanėlis atliko vieną iš trijų pagrindinių vaidmenų. Anot režisieriaus, į šalį atidėjęs visą kasdieninę savo veiklą, debiutantas labai atsakingai ir intensyviai ruošėsi filmui.

„Manau, kad tai net labai vykęs eksperimentas. Jonas šiam filmui atidavė visas savo jėgas ir tiesiog pasinėrė į kūrybinį procesą.“,- džiaugėsi režisierius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Artimos šviesos“ tai istorija apie vienatvei pasmerktus ir šiandieninio didmiesčio gyvenimo rutinos įkalintus žmones, išsiilgusius artumo, romantikos ir nuoširdumo. Išgalvoti naktinio pasivažinėjimo ritualai provokuoja kurti naują pasaulį. Įprastas ir banalus gatvių labirintas atsiskleidžia naujais ir nepatirtais pojūčiais, žmogiškais ir šiltais. Naktinė kelionė trumpa kaip mirksnis, tačiau būtent ji leidžia pasinerti į iki šiol nepatirtus nuotykius, atrasti užmirštą meilę ir viltį... Nors ir vienai trumpai vasaros nakčiai.

Filmo “Artimos šviesos” premjera Lietuvoje – spalio 23 d.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų