REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Penki didžiausi Italijos premjero S. Berlusconio išsišokimai

Italijos ministras pirmininkas Silvio Berlusconis šią savaitę sukėlė dar vieną skandalą, kai savo rėmėjams eilinį kartą ėmė kalbėti apie JAV prezidento Baracko Obamos įdegį. Šįkart premjerui užkliuvo ir pirmoji JAV dama Michelle Obama, kuri, anot S. Berlusconio, eina kartu su savo vyru degintis į paplūdimį ir gali taip pat pasigirti puikiu odos įdegiu.

REKLAMA
REKLAMA

Tačiau tokie S. Berlusconio išsišokimai jau nieko nebestebina. Interneto portalas „Christian Science Monitor“ netgi sudarė pačių grubiausių ir gėdingiausių S. Berlusconio išsišokimų penketuką.

REKLAMA

5. Per 2002 metais vykusį pirmąjį susitikimą su tuomečiu Danijos premjeru Andersu Foghu Rasmussenu S. Berlusconi jam negailėjo komplimentų. „A. F. Rasmussenas yra ne tik didis kolega, tačiau jis taip pat yra ir geriausiai atrodantis premjeras Europoje. Jis taip gerai atrodo, kad aš net galvoju, ar man nesupažindinus jo su savo žmona“ - tuomet teigė įsismarkavęs S. Berlusconis.

4. 2005 metais S. Berlusconis pasigyrė įtikinęs Suomijos prezidentę Tarją Halonen paremti Italijos kandidatūrą, kad būtent šioje šalyje būtų įkurta Europos maisto saugumo valdyba. „Aš turėjau panaudoti visą savo pleibojaus taktiką, nors ji ir nebuvo naudojama kurį laiką“ - paslaptį, kaip įtikino Suomijos prezidentę, atskleidė S. Berlusconis.

REKLAMA
REKLAMA

3. Per 2006 metų rinkiminę kampaniją S. Berlusconis pareiškė: „Paskaitykite „Juodąją komunizmo knygą“ ir jūs atrasite, kad Mao laikų Kinijoje jie nevalgydavo vaikų, tačiau juos išvirdavo, kad galėtų patręšti laukus“.

2. Italijos pirmininkavimo Europos Sąjungai pradžioje S. Berlusconis sukėlė tikrą skandalą, kai pareiškė, kad jį ryšiais su mafija kaltinantis Europos Parlamento narys vokietis Martinas Schulzas yra „koncentracijos stovyklos apsauginis“.

1. Po balandį Italiją sukrėtusio didžiausio per pastaruosius tris dešimtmečius žemės drebėjimo, benamiais pavertusio 17 tūkst. žmonių, S. Berlusconis, viešėdamas nelaimės zonoje, Vokietijos televizijai pareiškė: „Savaime suprantama, kad dabartiniai jų būstai atrodo laikini, tačiau visa tai jie turėtų priimti kaip savaitgalinę iškylą“. Tuo metu dauguma namų netekusių žmonių glaudėsi palapinėse.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų