REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Uostamiesčio valdančiojoje daugumoje - permainos: į opoziciją turėtų trauktis partijos "Tvarka ir teisingumas" nariai vicemeras Benas Šimkus ir Tarybos Socialinių reikalų komiteto pirmininkas Valerijonas Bernotas.

REKLAMA
REKLAMA

Klaipėdiečiams atsisakyti valdžios rekomendavo partijos prezidiumas.

Šią savaitę išplatintame pareiškime teigiama, kad minėta politinė jėga, vertindama pastarojo laikotarpio Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos valdančiosios daugumos veiklą kaip žalingą miesto gyventojų interesams, kai priimami neskaidrūs, tik atskiras interesų grupes tenkinantys sprendimai, nutarė rekomenduoti partijos atstovams Taryboje pasitraukti iš valdančiosios daugumos.

REKLAMA

Esą "tvarkiečių" nuomonė Taryboje yra ignoruojama, ieškoma įvairių priežasčių ir preteksto nepritarti jų iniciatyvoms bei pasiūlymams, tad tolesnis buvimas savivaldybės daugumoje reikštų pritarimą abejotiniems miesto valdžios sprendimams.

Po tokio demaršo neaišku, kas užims atsilaisvinusią vicemero kėdę, jei B. Šimkus išties atsisakys posto.

Nepritapo

V. Bernotas "Vakarų ekspresui" sakė, kad jis yra pasiruošęs trauktis iš Tarybos valdančiosios daugumos.

REKLAMA
REKLAMA

"Dabar esame bendroje frakcijoje su Rusų aljansu, tad pasitraukus iš daugumos, matyt, kursime savo frakciją. Tik negalime pasakyti, kad būsime opozicijoje, tiesiog balsuosime, kaip atrodys teisingiau. Kai norėdavome savo mintis išdėstyti, kildavo didžiulis nepasitenkinimas. O su B. Šimkumi dar nekalbėjau. Nežinau, gal jis nenorės vicemero posto atsisakyti. Dar reikia oficialų pareiškimą parašyti, civilizuotai pasielgti", - dėstė V. Bernotas.

B. Šimkų jau ne kartą bandė nuversti Tarybos opozicija, tačiau nesėkmingai: interpeliacijai nepavykdavo surinkti parašų. "Tvarkiečių" darbu skundėsi ir patys valdantieji.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Situaciją iliustravo ir praėjusią savaitę vykęs Tarybos posėdis, kai visi valdantieji per pertraukėlę nuėjo tartis į pasitarimų kambarį, o B. Šimkus su V. Bernotu liko sėdėti prie stalo posėdžių salėje.

Pats vicemeras "Vakarų ekspresui" vakar teigė dar negalintis pasakyti, ar trauksis iš koalicijos bei užimamų pareigų.

"Aš dar nesu susipažinęs su partijos išdėstyta pozicija, nesu informuotas, kodėl reikia palikti valdančiąją daugumą. Savo sprendimą paskelbsiu artimiausiu metu. Ir tikrai nepasakyčiau, kad buvo žlugdomos mano iniciatyvos. Partijos programinės nuostatos su koalicijos partneriais suderintos. Tad dabar nieko negaliu pasakyti, reikia paskambinti partijos pirmininkui, išsiaiškinti situaciją. Be to, prezidiumo sprendimas - rekomendacinio pobūdžio", - svarstė B. Šimkus.



Daug mįslių

REKLAMA

Klaipėdos miesto meras Rimantas Taraškevičius mūsų dienraščiui teigė, kad įvykius vertins tik tuomet, kai gaus oficialų "tvarkiečių" pareiškimą dėl traukimosi iš valdančiosios daugumos.

"Dar reikia ir su partneriais pasitarti. Nesu tas vienintelis ir nepakartojamas, kad vienas priimčiau sprendimus. Bet galiu pasakyti, kad tikrai vieno vicemero neužteks: reikia dviejų. Kita vertus... Ankstokai tie rinkiminiai triukai prasidėjo", - sakė jis.

Vicemerė Judita Simonavičiūtė tik iš "Vakarų ekspreso" sužinojo apie galimą kolegų pasitraukimą iš Tarybos daugumos.

REKLAMA

"Keista, ko jie dar nori? Tik du žmonės valdančiojoje daugumoje iš vienos partijos ir abu užima svarbius postus: vicemero ir komiteto pirmininko. Mes tikrai neverksim dėl jų pasitraukimo. Valdančioji dauguma išliks stabili su 19 vietų iš 31. Visiems visko mažai, visi kažko nori. Negalėčiau dabar pasakyti, kas bus vicemeru", - sakė ji.

Tad kyla klausimas: kaip elgsis valdantieji? Ar rinksis vicemerą iš vidinių rezervų, o gal bandys jungtis su opozicine Liberalų sąjūdžio frakcija? Juoba kai vis dažniau juoda katė perbėga tarp liberalcentristų ir socialdemokratų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

"Deramės, kalbamės, vyksta konsultacijos. O "tvarkiečių" pasitraukimas yra priešrinkiminis šou. Jiems lengviau dabar bus dirbti opozicijoje ir kritikuoti valdžią. Juk jų buvimas pozicijoje įvertinamas tik kaip B. Šimkaus alga. Nieko jie ten nenuveikė. Manau, naujasis vicemeras bus skiriamas iš dabartinės valdančiosios daugumos", - mūsų dienraščiui teigė Liberalų sąjūdžio frakcijos seniūnas Rolandas Bražinskas.

Nieko apie ambicijas užimti vicemero postą negalėjo pasakyti socialdemokratinės koalicijos frakcijos seniūnas Sigitas Dobilinskas.

REKLAMA

"Girdėjau tik gandus apie "tvarkiečių" pasitraukimą. Pasikalbėsime su partneriais. Dabar nekomentuosiu", - "Vakarų ekspresui" sakė jis.

Partijos "Tvarka ir teisingumas" pirmasis pirmininko pavaduotojas Valentinas Mazuronis mūsų dienraščiui tikino, jog rekomendacija palikti Klaipėdos miesto tarybos valdančiąją daugumą nebuvo "nuleista" iš viršaus.

"Mes kalbėjomės su klaipėdiečiais ir jie sakė nesantys patenkinti darbo kokybe, valdančiosios daugumos vykdoma politika. Ir tas pasitraukimas tikrai nėra rinkiminis triukas, nes durimis garsiai trinktelėti būtų galima likus pusmečiui iki rinkimų. Mums svarbu ne kėdės, o pozicija, kurią užimame", - teigė V. Mazuronis.

Denisas NIKITENKA

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų