REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Nuo šių metų pabaigos pelno mokesčio tarifas bus mažinamas iki 15 proc., tačiau 2 proc. didės "Sodros" įmokos. Vyriausybė taip pat įsipareigoja nedidinti kitų mokesčių.

REKLAMA
REKLAMA

Apie tai po pirmadienį vykusio susitikimo su verslo, profsąjungų, pensininkų ir neįgaliųjų organizacijų atstovais pranešė Premjeras Andrius Kubilius. Pasak jo, jau netrukus gali būti pasirašytas ir nacionalinis susitarimas, kurio projektą Vyriausybė rengia su socialiniais partneriais.

REKLAMA

"Mes sutarėme, kad pelno mokestis tikrai gali būti mažinamas. Tokie planai yra. Lygiai taip pat yra planai "Sodros" įmokas didinti 2 proc. Verslas ir profesinės sąjungos diskutuoja, kiek darbdaviui ir kiek darbuotojui turėtų tekti iš tų dviejų procentų", - sakė A. Kubilius.

Verslininkai norėtų, kad didėjančias įmokas "Sodrai" po procentą pasidalintų darbdaviai ir darbuotojai. Tuo tarpu profsąjungų atstovai teigia, kad jie sutinka su mažinamu pelno mokesčiu, jei didėjančias "Sodros" įmokas ant savo pečių užsikrautų darbdaviai.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak A. Kubiliaus, taip pat sutarta, kad kiti mokesčiai nebedidės: "kitiems metams yra skelbiamas visų kitų mokesčių permainų moratoriumas, didinimo ir naujų mokesčių įvedimo prasme. Ne vieną kartą esame sakę, kad esame pasiruošę mažinti mokestinę naštą, jei matysime, kad krizė tikrai yra pasibaigusi, ir ekonomika sugeba generuoti daugiau pajamų su mažesniais mokesčiais".

Tiesa, vilčių, kad išaugę mokesčiai gali būti peržiūrėti jau ateinančiais metais, A. Kubilius nesuteikė.

Tiesa, Premjeras užsiminė, kad mokesčių moratoriumui prieštarauja Finansų ministerija, kuri nori pasilikti daugiau erdvės įvairiems veiksmams, jei ekonomikos nuosmukis toliau tęstųsi.


REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų