REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ar jau pajautėt ateinantį rudens šaltuką? Ir, svarbiausia, ar jau pasirūpinot apsauga nuo jo?

REKLAMA
REKLAMA

Neseniai pristatėme šiltų megztukų idėjas šiam rudeniui, o dabar norėčiau pakalbėti apie moters elegantiškumo simbolį – rankas ir jas nuo šalčio saugančias pirštinaites.

REKLAMA

Ar žinojote, kad pirštinės rašytiniuose šaltiniuose buvo paminėtos jau antikos laikais? O 13 amžiuje jos buvo vienas svarbiausių aksesuarų, nešiojamų tiek moterų, tiek vyrų. Mados istorijoje pirštinės į aukštumas buvo iškeltos valdant karalienei Elžbietai I, kuri meistrus įkvėpė šį aksesuarą gausiai dabinti brangiaisiais akmenimis ir nėriniais.

Šiais laikais pirštinės buvo kiek primirštos, o galbūt mes pačios užmiršome kaip mėgautis slepiant savo rankeles po plonučiu odos ar medžiagos sluoksniu. Tačiau jau kelintą sezoną pirštinės grįžta ir dabar jos vis įvairesnės. Pirmiausia, pirštinės skirstomos pagal savo ilgį: iki riešo, iki alkūnės ir „operos“ pirštinaitės (pilno ilgio, užsibaigiančios virš alkūnės). Populiariausios – odinės, tačiau moterys neatsisako ir medžiaginių bei megztų pirštinaičių.

REKLAMA
REKLAMA

Taigi, kas šį rudens-žiemos sezoną šildys Jus? Žinoma, maloniausia, kai tai būna mylimo vyro ranka, bet savarankiškai šiuolaikinei damai pirštinės – būtinas aksesuaras.



Spalvotos tarsi pats ruduo

Kodėl gi nepasinaudojus tokia plačia pirštinių spalvų palete? Dvi mažos pirštinaitės gali tapti pagrindiniu šio rudens aprangos akcentu, o Marc Jacobs kviečia eksperimentuoti ir šiek tiek šokiruoti spalvų deriniais. Prie vis dar madingo pilkų atspalvių kostiumėlio drąsiai užsimaukite ryšių vaivorykštės spalvų pirštines ir praskaidrinkite rudens pilkumą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Ilgos pirštinės

Pirštinės, siekiančios alkūnes, šiuo metu yra vienas mylimiausių dizainerių aksesuarų. Jas drąsiai galima dėvėti tiek prie megztuko trijų ketvirčių rankovėmis, tiek prie kasdienio švarkelio ar suknelės.

Trumputės

Šį rudenį bus dėvimos vos riešus siekiančios trumputės pirštinaitės, kurios tiesiog puikus pasirinkimas prie trumparankovės suknelės ar visą rankų ilgį dengiančio megztuko ar palto. Tokias pirštinaites užtiksite šių metų Emporio Armani ir MaxMara rudens-žiemos kolekcijose.

REKLAMA

Megztos

Jau tikriausiai pastebėjote, kad šiuo metu pasaulis kraustosi iš proto dėl mezgimo – megztukai, liemenės, įvairiausi šalikai, kojinės ar net pėdkelnės. Grįžkime nors trumpam į vaikystę ir prisiminkime močiutės megztas pirštinaites – juk taip smagu šaltą dieną jomis apgaubti savo rankeles. O juk megztoms pirštinės galioja tos pačios taisyklės – jos gali būti ilgos, trumpos, o pamenate kumštines?

Bepirštės pirštinės

Skamba žaismingai, o atrodo dar žaismingiau. Anksčiau bepirštės pirštinės asocijuodavosi su motociklų vairuotojais, o dabar jos minkštos, pūkuotos, rožinės Chanel arba klasikinės odinės. Dar vienas sprendimas – net plaštakų nedengiančios pirštinės.

Nuotraukos: sartorialist.blogspot.com, facehunter.blogspot.com, styleclicer.net, lookbook.nu, fashionising.com

Aistė Šeibokaitė

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų