REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Finansų ministrė Ingrida Šimonytė susitiko su darbinio vizito atvykusiais Tarptautinio valiutos fondo (TVF) atstovais. Lietuva, kaip TVF narė, pati kreipėsi į fondą dėl jo atstovų techninio vizito. Šios institucijos specialistai pateiks įžvalgų dėl kitų metų biudžeto konsolidavimo priemonių. 

REKLAMA
REKLAMA

Siekiant išlaikyti viešųjų finansų tvarumą ekonomikos sunkmečiu, kitų metų biudžete planuojamas ženklus viešųjų išlaidų mažinimas. TVF specialistai, susitikę su įvairių institucijų atstovais, pateiks savo išvadas dėl planuojamų biudžeto išlaidas mažinančių priemonių, jų rezultatyvumo bei pasiūlymus, kaip naudojantis turimais finansiniais ištekliais įgyvendinti rezultatus teikiančias programas.

REKLAMA

Finansų ministerija tikisi iš TVF specialistų sulaukti naudingų įžvalgų ir rekomendacijų rengiant kitų metų biudžetą.

Rugsėjo mėnesio pradžioje Lietuvoje su darbiniu vizitu jau lankėsi TVF mokesčių ekspertai, kurie pateikė siūlymus dėl efektyvesnio mokesčių administravimo. Prieš savaitę buvo atvykę Pasaulio banko ekspertai, kurie pristatė savo išvadas dėl viešųjų išlaidų mažinimo ir struktūrinių reformų socialinėje, sveikatos ir švietimo srityse.

Didelę patirtį turinčių tarptautinių institucijų rekomendacijos padės pasirinkti ir įgyvendinti tokias priemones, kurios ne tik mažintų kitų metų biudžeto deficitą, bet padėtų užtikrinti ilgalaikį valstybės finansų stabilumą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų