REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lotynų muzikos ritmai – „Nautilus“ laisvalikio namuose spalio 3 dieną

„Baltic salsa orchestra“ – tai vienuolikos asmenų kolektyvas, dirbantis kartu nuo 2007 – ųjų metų. Jauni profesionalūs muzikantai nuolatos koncertuoja su įvairiais Lietuvos džiazo ansambliais, populiariaisiais roko muzikos atlikėjais.

REKLAMA
REKLAMA

Mintis suburti autentiškos sudėties Lotynų muzikos orkestrą kilo vienam iš dabartinių ansamblio perkusininkų Vyčiui Vainilaičiui bei iš Argentinos atvykusiam lietuviško kraujo turinčiam dainininkui Federico Manzanares. Kartu su saksofonininku ir aranžuotoju Liutauru Janušaičiu muzikantai sukvietė bendraminčius groti salsos muziką. Tai ir yra pagrindinis orkestro atliekamas žanras.Vėliau orkestras į savo repertuarą įtraukė ir Cumbia, Cha-Cha bei įvairių braziliškos muzikos stilių kūrinių.

REKLAMA

Esminis orkestro skambesio išskirtinumas yra tai, kad sudėtyje nenaudojamas standartinis mušamųjų komplektas. Jo vietoje mušamųjų partijas atlieka autentiški perkusiniai instrumentai - kongos, timbalės ir bongai.

Orkestro repertuare - ne vien klasikinės bei pasauliniais hitais tapusios Centrinės bei Pietų Amerikos dainos, papildytos virtuozine džiazo improvizacija, bet ir instrumentinės džiazo standartų interpretacijos bei profesionalių autorių kūriniai. Ansamblio pasirodymų metu skamba Artūro Sandovalo, Eddie Palmieri, Boby Valentino, Tito Puentes ir kitų žymių atlikėjų muzika.

REKLAMA
REKLAMA

Orkestras dalyvauja tarptautiniuose salsos festivaliuose Vilniuje, Minske bei Rygoje.

Žodis salsa išvertus iš ispanų kalbos, reiškia „padažas", o kaip žinoma, geras padažas pagardina bet kokį patiekalą. Taigi, nusprendę praleisti vakarą kartu su salsa - ypatingu mišiniu, kuriame susijungia kubietiškas temperamentas, ispaniškas karštis ir afrikietiškas laisvės pojūtis, tikrai neprašausite pro šalį: Energingi Baltic Salsa Orchestra muzikantai, žavingasis Federico Manzanares pasistengs, kad šokio magija užlietų kiekvieną, įžengusį į koncerto salę...

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Jūs turite unikalią galimybę pamatyti „Baltic salsa Orhestra“ Kaune, „Nautilus“ laisvalaikio namuose spalio 3 dieną 20 val.

Spalio 9 dieną, 20 val. pakviesime į muzikinį projektą „Meilės trikampis“ su Neda Malūnavičiūte, Kostu Smoriginu bei Olegu Ditkovskiu.

Bilietų į renginius ieškokite „Nautilus“ kasoje bei www.bilietai.lt

„Nautilus“ – kad laisvalaikis taptų prasmingesnis bei įdomesnis!

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų