REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Viešoji įstaiga neįgaliųjų teatras „Naujasis teatras“, įkurtas 2008 metų pabaigoje, pagaliau rodo pirmąją savo premjerą - Tennessee Williams „Stiklinis žvėrynas“.

REKLAMA
REKLAMA

Šis teatras yra pirmasis tokio pobūdžio nepriklausomas teatras, įsteigtas Socioedukacijos ir kultūros centro „Ateik“ iniciatyva, paremiant Vilniaus miesto savivaldybei. Tai neįgaliųjų teatras, suvienijęs žmones iš įvairių socialinių grupių. Čia kuria sveiki ir neįgalieji. Pagrindinis Naujojo teatro tikslas yra per kūrybą bendrauti su visais ir mažinti atskirtį visuomenėje.

REKLAMA

Teatro aktoriai mokėsi aktorinio meistriškumo Mažojoje teatro akademijoje bei Scenos ir estetikos mokykloje. Daugelis aktorių turi įvairias negalias, todėl labai sudėtinga parinkti tinkamą pjesę, o dar sunkiau ją tinkamai pateikti žiūrovui.

T.Williams’o „Stiklinis žvėrynas“  tai pjesė ne tik apie svajonių ir realybės konfliktą, bet ir apie žmogaus kompleksus, kurie trukdo bendrauti, gyventi pilnavertį gyvenimą. Jie tarsi užsidarę mažuose kambarėliuose ir nesistengia patikėti savo jėgomis bei galimybėmis.

REKLAMA
REKLAMA



Jevgenij Rudak nuotr.

Spektaklyje „Stiklinis žvėrynas“ pasakojama vienos šeimos istorija. Jos veikėjai nesugeba realiai mąstyti ir gyventi. Motina paskendusi praeities prisiminimuose, sūnus trokšta romantiškų nuotykių, o dukra pasiklydusi savo stiklinių žvėrelių pasaulyje. Veikėjų susikurtos iliuzijos jiems yra svarbesnės nei tikrovė, kurioje jie jaučiasi bejėgiai ir nesaugūs, o jų sielos trapios kaip stiklas…



Jevgenij Rudak nuotr.

Spektaklio trukmė – 2 val. 30 min.

Premjera įvyks Valstybiniame Vilniaus mažajame teatre

Spalio 3 d. 18.30 val. ir spalio 4 d. 16.00 val. turetų tapti paveikia priemone, skatinančia humanistinių, dvasinių vertybių plėtojimą, kultūros puoselėjimą Lietuvoje.

Bilietus galite įsigyti teatro kasoje bei www.bilietai.lt pardavimo vietose.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų