REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Prieš 35 metus, kompozitoriaus Dmitrijaus Šostakovičiaus iniciatyva UNESCO paskelbė spalio 1-ąją Tarptautine muzikos diena.

REKLAMA
REKLAMA

Šią dieną Lietuvos nacionalinis operos ir baleto teatras simboliškai kviečia į Ch. W. Glucko operą „Orfėjas ir Euridikė“.

REKLAMA

Apie ką pasakoja visiems girdėtas mitas? Istorija apie muzikos galią, apie tai, kaip muzikos grožis nugali jėgas, valdančias gyvenimą ir mirtį, kaip meilė, apdainuota amžių dainiaus Orfėjo, prilygina jo galią dievų galiai.

Šios operos premjera mūsų teatre įvyko 2007 m., jos statytojai – dirigentas Martynas Staškus, dailininkas Andrzey Strumiłło iš Lenkijos, choreografė Vesta Grabštaitė – kurdami šios operos  pastatymo koncepciją, pirmenybę teikė muzikai. Pasak spektaklio choreografės Vestos Grabštaitės, „reikia kuo daugiau spektaklių apie meilę, spektaklių, kuriuose triumfuoja viltis, meilė, tikėjimas“. Ch. W. Glucko muzika šioje operoje tiesiog pulsuoja meilės pergale ir gyvenimo džiaugsmu.

REKLAMA
REKLAMA

Muzikos dienos proga Lietuvos nacionalinis operos ir baleto teatras senjorams, mokytojams, moksleiviams ir studentams parengė dovaną. Bilietai spalio 1 d. į „Orfėją ir Euridikę“ Jums tekainuos po 10 Lt. Švęskime Muzikos dieną su geriausiu visų laikų dainiumi Orfėju!

Spektaklyje dainuos Yaniv D‘Or iš Izraelio, Regina Šilinskaitė, Viktoras Gerasimovas, Euridikės antrininkės vaidmenį atliks Eglė Špokaitė. Diriguos Martynas Staškus.



Spektaklio pradžia 18.30 val.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų