REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vaikai, prieš kuriuos tėvai naudojo fizinę jėgą, turi žemesnį intelekto koeficientą. Tai įrodė tyrimas, kuriame dalyvavo šimtai JAV vaikų.

REKLAMA
REKLAMA

„Visi tėvai nori protingų vaikų. Tyrimas įrodo, kad pliaukštelėjimų vengimas ir elgesio kontroliavimas gali duoti gerų rezultatų“, – teigia vienas iš tyrėjų Murray`us Strausas iš Niu Hempširo universitetas.

REKLAMA

M. Strausas atmetė teiginius, kad mušami vaikai dažniausiai kyla iš šeimų, kurios neturi galimybių jiems suteikti tinkamo išsilavinimo. Esą tai galėtų būti faktorius, kuris sumažina jų intelekto koeficientą. Pasak tyrėjo, jis įvertino pašalinius veiksnius.

„Aš esu įsitikinęs, kad pliaukštelėjimai vaikui gali sukelti jo vystimosi ir protinių gebėjimų sulėtėjimą“, – „LiveScience“ teigė tyrėjas.

Mokslininkai tyrė dvi vaikų grupes: 806 vaikus nuo 2 iki 4 metų ir 704 vaikus nuo 5 iki 9 metų.

REKLAMA
REKLAMA

Įvertinę jų gebėjimus kartą, mokslininkai vėl vertino jų intelekto koeficientą po kelerių metų.

Pirmosios grupės vaikų intelekto koeficientas buvo 5 taškais žemesnis. Vyresnių vaikų grupės koeficientas buvo žemesnis 2,8 taškais.

Rezultatas, pasak tyrėjo, – stulbinantis. Jo teigimu, intelekto koeficiento taškų sumažėjimas buvo skaičiuojamas jau įvertinus išsilavinimo, pajamų, auklėjimo ir kitų faktorių įtaką.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų