REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pasaulinė ūkio krizė smarkiai sumažino ir turtingiausių Estijos gyventojų pajamas bei turtus. Šiemet žmonių, kurių turtas vertinamas daugiau kaip milijardu kronų, minėtame krašte yra perpus mažiau nei prieš metus.

REKLAMA
REKLAMA

Šiuo metu Estijoje gyvena 22 milijardieriai. Tai paaiškėjo, kai ekonomikos leidinys „Aripaev“ paskelbė šių metų 500 turtingiausių Estijos žmonių sąrašą, sudarytą jau aštuntus metus iš eilės.

REKLAMA

Pirmąją vietą turtingiausių Estijos žmonių sąraše užima statybų magnatas Toomas Annusas, kuriam priklauso didžiausia Estijos statybų bendrovė „Riverito“. Jo turtas vertinamas 2,641 mlrd. kronų, arba 580 mln. litų.

Antrojoje vietoje - pagrindinis Baltijos laivų remonto gamyklos akcininkas Fedoras Bermanas, valdantis 2,521 mlrd. kronų (526 mln. litų) turtą. Trečiojoje - garsios laivininkystės bendrovės „Tallink Group“ bendraturtis Ennas Pantas, jo turtas įvertintas 2,024 mlrd. kronų (beveik 445 mln. litų). Tai rodo, kad nė vienas Estijos verslininkas nėra sukaupęs turto, kuris būtų įvertintas milijardu eurų ar bent dolerių.

REKLAMA
REKLAMA

Žurnalo „Aripaev“ teigimu, šiemet bendras turtas tų estų, kurie įtraukti į turtingiausių šalies žmonių sąrašą, palyginti su praėjusiais metais, yra mažesnis beveik 50 mlrd. kronų (nukrito nuo 171 iki 122 mlrd. kronų (18,59 mlrd. litų). Dauguma verslininkų tapo ne tokie turtingi pirmiausia dėl to, kad savo pinigus investavo į nekilnojamąjį turtą, kurio vertė krito kone trečdaliu.

Estija, kaip ir kitos valstybės, kenčia nuo pasaulinės ūkio krizės padarinių. Antrąjį šių metų ketvirtį šalies bendrasis vidaus produktas (BVP), palyginti su 2008 metais, sumažėjo 16,1 procento. Tačiau manoma, kad šių metų rodikliai bus kiek geresni - Estijos BVP, palyginti su praėjusiais metais, nukris „tik“ 14,5 procento.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų