REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Seimo opozicija rengiasi inicijuoti interpeliaciją švietimo ir mokslo ministrui Gintarui Steponavičiui. "Šiuo metu derinama galimybė rengti bendrą opozicinių frakcijų nepasitikėjimo šiuo ministru tekstą", - Eltai sakė opozicijos lyderis, Seimo frakcijos Tvarka ir teisingumas seniūnas Valentinas Mazuronis.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak jo, mėginama sutelkti opozicines frakcijas, kurių netenkina ministro G. Steponavičiaus darbas, ypač Aukštojo mokslo įstatymo rezultatai, tarp jų kreditų išdavimo studentams tvarka.

REKLAMA

Anot V. Mazuronio, pirmadienį visos opozicinės frakcijos kartu su studentų bei dėstytojų atstovais surengs bendrą spaudos konferenciją ir "išdėstys savo požiūrį ir planus artimiausiai ateičiai".

Pasak V. Mazuronio, interpeliaciją inicijuoja socialdemokratai, "darbiečiai", "tvarkiečiai" ir valstiečių liaudininkų atstovai Seime.

Švietimo ir mokslo ministras G. Steponavičius opozicijos kritikuojamą aukštojo mokslo reformą vertina kaip svarbų poslinkį kokybiškesnių studijų link. Pasak ministro, nors ryškesnių pertvarkos rezultatų galima tikėtis po poros metų, teigiamų pokyčių matyti jau dabar.

REKLAMA
REKLAMA

"Reformos eigą vertinu teigiamai, yra žymiai efektyviau studijoms skiriami pinigai, taip pat atsirado galimybės, mano manymu, palankios galimybės skolintis. Siūlyčiau opozicijoje esantiems kairiesiems savikritiškiau vertinti savo negebėjimą veikti", - Eltai sakė G. Steponavičius.

Ministras pažymėjo, kad šiuo metu pradėta reforma besipiktinantys kairieji patys dešimtmečius kalbėjo apie būtinas pertvarkas švietimo sistemoje, tačiau iš esmės nieko nedarė. "Mes sutelkėme politinę valią ir jau matome rezultatus", - teigė G. Steponavičius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Aukštojo mokslo reformą iš esmės teigiamai vertina ir Premjeras Andrius Kubilius.

"Aukštojo mokslo reforma yra būtina ir jau dabar pradeda ryškėti esminiai jos pasiekimai. Svarbiausia, kad reforma deda pagrindą ilgalaikėms permainoms aukštajame moksle, kurios gerina ir toliau gerins studijų kokybę", - sakė Vyriausybės vadovas, reaguodamas į pranešimus apie opozicinių frakcijų planus rengti Seime interpeliaciją švietimo ir mokslo ministrui.

Premjeras pripažino, kad įgyvendinant reformą išryškėja ir kai kurios taisytinos detalės, bet, pasak A. Kubiliaus, į tai Švietimo ir mokslo ministerija dinamiškai reaguoja.

"Opozicijos priekabiavimas dėl šių detalių yra tik neatrodantis solidžiai politikavimas. Manau, kad verta ir Seime diskutuoti dėl tolesnės reformos perspektyvos, bet tai - ne priežastis dirbtinai stabdyti prasidėjusią sveiką aukštųjų mokyklų konkurenciją ir neišvengiamą studijų kokybės gerėjimą. Priešingai, ministrą G. Steponavičių reikia pasveikinti už pradėtą įgyvendinti reformą", - sakė A. Kubilius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų