REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Žemdirbiai laukia gerų naujienų iš Europos Komisijos (EK), kurios sprendimas turėtų lemti, ar mūsų šalyje bus pradėta statyti nauja pieno perdirbimo bendrovė.

REKLAMA
REKLAMA

Atsiradus pieno rinkoje naujam žaidėjui, neabejojama, jog bus sutramdyti pieno perdirbėjų apetitai. Tokia žinia kaitina šių nervus, nes kai kuriems rinkos dalyviams gali pakvipti žlugimu.

REKLAMA

Nervus kaitina įmonės statyba

Naujos įmonės statyba gali būti pradėta jau ateinantį pavasarį. Ji kainuotų 100 mln. litų ir perdirbtų trečdalį šalyje primelžiamo pieno. Prie šio projekto žada prisidėti ir stambūs pieno gamintojai. Kooperatyvo "Pienas LT" projekte, kaip skelbta, pareiškė norą dalyvauti stambūs pieno gamintojai, tokie kaip UAB "Agrokoncernas", AB "Linas Agro Group". jie žada savo milijardinį užnugarį, garantuodami įmonei bankų paskolas.

REKLAMA
REKLAMA

Dėl naujojo objekto ketinama dalį reikiamos sumos ketinama skolintis, o maždaug 60 proc. lėšų tikimasi gauti iš kelių Europos Sąjungos (ES) paramos programų. Pieno gamintojų iniciatyvą kooperuotis ir steigti pieno perdirbimo įmonę nuo pat pradžių palaikantis Žemės ūkio ministras Kazys Starkevičius sakė, jog jau išsiųstas prašymas EK patvirtinti šį projektą.



Laukiama teigiamo atsakymo.

Užsitikrinus ES paramą naujosios įmonės techninis projektas būtų parengtas dar šiemet.

Ketinama statyti apie 1,2 tūkst. tonų pajėgumo pieno perdirbimo bendrovę, kuri gamintų produkciją eksportui, o gaminių pardavimu rūpintųsi strateginis investuotojas. Be to, prie jos būtų prijungtos ir trys keturios smulkios Lietuvos bei Latvijos bendrovės, gaminančios produkciją vietos rinkoms.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų