REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Rugsėjo 29 d., antradienį, 15 val. Lietuvos viešosios bibliotekos ypatingai lauks jaunųjų šalies piliečių. Bibliotekose vaikai ir jaunuoliai kviečiami tiesiogiai internetu bendrauti su žymiais Lietuvos muzikos atlikėjais, kurie pakvies dalyvauti projekto "Bibliotekos pažangai" organizuojamoje akcijoje „Sukurk dainą žvaigždei“.

REKLAMA
REKLAMA

Gabrielius Liaudanskas–Svaras, Saulius Urbonavičius–Samas, Stanislovas Stavickis–Stano, Marijonas Mikutavičius, Alanas Chošnau, grupės „Biplan“ ir „Saulės kliošas“ vaikus ir jaunimą pakvies kurti jiems dainų tekstus ypatinga tema. Tiesioginės interneto transliacijos metu jauniesiems kūrėjams bus siūloma savo dainose kalbėti apie būdus įveikti bendraamžių patyčias ir nepakantumą vienas kitam, kurti tolerantišką visuomenę, kurioje nebūtų vietos paniekai ir smurtui.

REKLAMA

Sukurtus dainų žodžius autoriai skelbs specialioje akcijos interneto svetainėje www.dainazvaigzdei.lt. Akcijos pabaigoje kiekvienas atlikėjas ar grupė pasirinks po vieną tekstą, kuriam sukurs muziką, o dainą įrašys. Dienos šviesą akcijos metu išvydusios dainos bus išleistos kompaktiniu disku.

Akcijos metu ir jai pasibaigus, vaikai ir jaunuoliai kviečiami kūrybai naudotis nemokamu internetu bibliotekose ir pademonstruoti, jog internetu gali sklisti ne tik neapykanta, kad pasaulinis tinklas yra ir privalo būti priemonė keistis gražiomis, kūrybinėmis idėjomis.

Akcijos „Sukurk dainą žvaigždei“ draugai yra visuomeninė organizacija „Gelbėkit vaikus“, Lietuvos Respublikos socialinės apsaugos ir darbo ministerija bei psichologinės pagalbos tarnyba „Vaikų linija“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų