REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ketvirtadienį Kauno miesto taryba daugumos balsais pritarė, kad būtų surengta vietos gyventojų apklausa dėl dalyvavimo tarptautinio Kauno oro uosto valdyme.

REKLAMA
REKLAMA

Besvarstant šį klausimą, buvo prisimintas Vilniaus ir Kauno dipolio projektas, kuriame kalbama apie oro uosto plėtrą. Prisiminta, jog dvimiesčio strategija numatė, jog 2020-aisiais Kauno oro uostas turi tapti pagrindiniu Lietuvos oro uostu, o Vilniaus - "aptarnautų ypač svarbius asmenis, keliaujančius lėktuvais".

REKLAMA

"Man teko dalyvauti Susisiekimo ministerijoje 2004-aisiais sudarytoje darbo grupėje, kuri veikė iki 2006-ųjų, - prisiminė Kauno miesto tarybos narė, buvusi Seimo narė Jūratė Matekonienė. - Iš tikrųjų, kaip dipolio projekte nurodoma, buvo priimtas sprendimas, kad Kauno oro uostas bus plėtojamas kaip pagrindinis, centrinis Lietuvoje. O dabar kalbama, kad tas oro uostas pasmerktas sunykti".

Kaip žinoma, Kauno oro uostas yra įsikūręs Karmėlavoje, Kauno rajono savivaldybės teritorijoje. Greta jo plečiama Laisvoji ekonominė zona (LEZ), žadama kurti viešąjį logistikos centrą.

REKLAMA
REKLAMA

Kauno rajono savivaldybės meras Valerijus Makūnas oficialaus Kauno mero siūlymo miesto savivaldybei perimti oro uostą nėra gavęs.

Tačiau tą pageidavimą meras Andrius Kupčinskas viešai išdėstė Prezidentei Daliai Grybauskaitei, kai ši rudens pradžioje viešėjo Kaune. Tuomet išgirdo ne atsakymą, bet klausimą: "ar Jūs, mere, žinote, kad šis oro uostas dirba nuostolingai ir niekada ligi šiol pelningas nebuvo? Ar Kauno miesto savivaldybė pajėgs kažką kitaip ten nuveikti, kad nuostolių nebeliktų? Štai jums ir atsakymas į klausimą, ar Kauno miestas negalėtų perimti oro uosto. Išvadas pasidarykit patys".

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Anot mero pavaduotojo Rimanto Mikaičio, dabar yra sudaryta darbo grupė, į kurią įeina Kauno miesto ir rajono savivaldybių, apskrities viršininko administracijos, Kauno LEZ, Lietuvos geležinkelių ir kitų suinteresuotų institucijų atstovai. Grupė pasikvietė susisiekimo ministrą, kad šis paaiškintų, kokia ateitis laukia ministerijai pavaldaus Kauno oro uosto.

"Dipolio dokumentai tebegalioja, jie neatšaukti, - pažymėjo R. Mikaitis. - Lauksim gyventojų apklausos rezultatų ir matysim, kaip toliau darbo grupės veiklą plėtosim".

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų